ABD ve İngiltere’den Erbil’deki füzeli saldırıya kınama

ABD ve İngiltere, Erbil’in Xebat ilçesindeki petrol rafinesine yönelik füze saldırısını kınadı.

ABD ve İngiltere’den Erbil’deki füzeli saldırıya kınama

ABD ’nin Bağdat Büyükelçiliği ve İngiltere’nin Erbil Konsolosluğu sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla Erbil'in Xebat ilçesindeki petrol rafinesine yönelik füzeli saldırıyı kınadı.

ABD Bağdat Büyükelçiliği’nin Facebook hesabından yapılan yazılı açıklamada, petrol rafinerisine zarar veren saldırıyı kınanarak, Irak halkının yanında oldukları mesajı verildi.

Açıklamanın devamında “Bu saldırılar, enerji sektörü de dahil olmak üzere, Irak egemenliğine yönelik bir saldırıdır ve Irak vatandaşlarına zarar vermektedir. ABD Irak halkının yanındadır ve Irak devletinin güvenliğini, istikrarını ve egemenliğini sağlamak için Iraklı ortaklarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

İngiltere: Böyle bir şiddetin mazereti olamaz

Öte yandan İngiltere’nin Erbil Başkonsolosu David Hunt da saldırıyı kınayarak “Böyle bir şiddetin mazereti olamaz” dedi. 

David Hunt, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Dün gece Erbil vilayetine bağlı Kavirgosk petrol rafinerisine yapılan saldırı anlamsız ve pervasızca bir harekettir.  Ve bunu tamamen kınıyorum. Böyle bir şiddetin mazereti olamaz” ifadelerini kullandı.

Dün gece başkent Erbil’in Xebat ilçesindeki  Kevirgosk petrol rafinesine 6 füze atılmış, saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmamıştı.

Kürdistan Terörle Mücadele Birimi’nden yapılan açıklamada, “Xebat ilçesindeki  Zeya Badinan yakınlarına 6 füze düştü. Füzeler nedeniyle herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı. Füzeler, Musul'un Hamdaniye ilçesi Bertila nahiyesinden ateşlendi” denildi.