Şengal’de çatışmalar şiddetlendi; Irak ordusu takviye gönderdi!

Şengal’in batısında Irak ordusu ile PKK’ye bağlı YBŞ güçleri arasında dün akşamdan bu yana çatışmalar yaşanıyor. Irak ordusunun bölgeye takviye güç gönderdiği ve bölgeye karadan ulaşımın sağlanamadığı öğrenildi.

Şengal’de çatışmalar şiddetlendi; Irak ordusu takviye gönderdi!

Şengal’in batısındaki Sinune kasabası ve civarında Irak ordusu ile PKK’ye yakınlığı ile bilinen Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) ve Ezidhan Asayiş Güçleri arasında dün akşamdan bu yana başlayan çatışmalar devam ediyor.

Rûdaw muhabiri Yusuf Rabih, dün akşam yaşanan çatışmalarda taraflardan herhangi bir can kaybı olmadığını söyledi.

2 asker yaralandı

Gece geç saatlerde bölgeden yüksek bir patlama sesi duyulduğunu, ardından çatışmaların yeniden başladığını aktaran muhabirimiz, 2 Irak askerinin yaralandığı bilgisini paylaştı.

Bugün de çatışmaların devam ettiğini belirten muhabirimiz, Duhola ve Dugur yerleşkeleri arasında mevzilenen Irak ordusu güçlerinin YBŞ mevzilerini havan topları ile bombaladığını söyledi.

Muhabirimiz ayrıca, Dugor’daki bir okula yerleşen YBŞ ve Ezidhan güçlerinin Irak ordusu tarafından hedef alındığını, bombardımanda okulun büyük hasar gördüğünü bildirdi.

Bölgeye giden yollar kapatıldı

Öte yandan Irak ordusu Sinune’ye giden bütün yoları ulaşıma kapattı.

Muhabirimiz, Irak ordusunun Şengal Dağının kuzeyine büyük bir güçle takviye yaptığını, kimsenin bölgeye gitmesine izin vermediğini söyledi.

Bugün şu ana kadar yaşanan çatışmalarda tarafların kayıpları hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.  

Irak ordusu “yabancı güçlerin” çekilmesini istiyor

Rûdaw’a konuşan Irak Parlamentosu Musul Milletvekili Şêrwan Duberdani, Irak ordusunun bölgedeki yabanmcı güçlerin çekilmesini ve kontrol noktalarının kendilerine devredilmesini istediğini ancak YBŞ’nin buna razı olmadığını, çatışmaların da bu nedenle çıktığını söyledi.

Dün, Iraklı üst düzey komutanların da yer aldığı askeri bir heyet Şengal’e gitmişti. Heyette Irak Genelkurmay Başkanı Abdulemir Yarallah, Ortak Operasyonlar Komutan Yardımcısı Abdulemir Şemeri de yer aldı.

Milletvekili Şêrwan Duberdani, daha önce YBŞ ve PKK’ye yakın diğer oluşumlarla görüşen Iraklı yetkililerin, kontrol noktalarının kendilerine devredilmesi ve tüm yabancı savaşçıların Şengal’i terk etmesi için kendilerine 29 Nisan Cuma gününe kadar süre tanıdığını ve bu sürenin dolduğunu aktardı. 

Duberdani, şu ana kadar 400 kişilik bir gücün belirlenen yerlerden çekildiğini ancak hala bölgede silahlı birlikler olduğunu da söyledi.