Trump'ın konuşmasındaki jest ve mimikleri sosyal medyanın gündemine oturdu

Trump'ın konuşmasındaki jest ve mimikleri sosyal medyanın gündemine oturdu

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından Tahran Irak'taki Amerikan üslerine misilleme yaparken, saldırılarla ilgili ulusa seslenen Amerika Birleşik  Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump bir kez daha sosyal medyanın gündemine oturdu.

9 buçuk dakika süren konuşmasında "Bir kaybımız olmadı. İran'la nükleer anlaşma imzalayan ülkelerin İran'la nükleer sözleşmeden vazgeçmesi gerekiyor" diyen ve Tahran'a yönelik yeni yaptırım mesajları veren Trump'ı internetin gündemine taşıyansa verdiği mesajlar değil, jest ve mimikleri oldu.

Gaflarıyla sık sık gündeme gelen ABD Başkanı, 9 buçuk dakikada tam 58 kez burnunu çekerek sosyal medyanın gündemine oturdu.

ABD'li gazeteci Timothy Burke, Trump'ın burun çekmelerinden oluşan bir kolaj videosunu paylaştı:

Angela Melini adlı bir Twitter kullanıcısı da, Trump'ın konuşmasıyla ilgili şu yorumu yaptı:

Takma dişleri mi sallanıyor? Burun çekme de neyin nesi? Amfetmatin bağımlısı mı? Kelimeleri neden düzgün telaffuz edemiyor?  Diliyle yaptığı o şey ne? Uyuşturucu yoksunluğu mu çekiyor?

Bir başka sosyal medya kullanıcısı da, ana akım medyanın Trump'ın jest ve mimikleriyle ilgili haber dahi yapmamasına  dikkat çekti:

Barack Obama kameraların karşısına çıkıp kelimeleri kötü telaffuz etseydi, prompterı zar zor okusaydı ve burnunu çekip solunum yetmezliği yaşasaydı ana akım medyada manşet olurdu. Ama söz konusu Trump olunca ana akım medya bilerek bunu görmezden geliyor.

Bir başka kullanıcı da Trump'ın konuşmasıyla ilgili şu yorumda bulundu:

Trump bütün suçu Obama'ya attı. Yüksek sesli burun çekmesi yüzünden duyması zor oldu. İran'ın duymak istediğinin bu olduğunu zannetmiyorum.