BAE Enerji Bakanı: Kürdistan Bölgesi deneyimi çok başarılı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Enerji Bakanı Suheyl el Mezrui, Kürdistan Bölgesi’nin petrol ve doğal gaz üretiminde önemli bir deneyim kazandığını belirterek, Başbakan Mesrur Barzani’nin 2022 Küresel Enerji Forumu’na katılmasını önemli bulduklarını söyledi.

BAE Enerji Bakanı: Kürdistan Bölgesi deneyimi çok başarılı

Birleşik Arap Ermirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde, Körfez ve dünya ülkelerinden çok sayıda yetkili ve uzmanın katılımı ile 2022 Küresel Enerji Forumu gerçekleştiriliyor.

Foruma Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani de katılıyor.

BAE Enerji Bakanı Suheyl el Mezrui, Irak ve özellikle de Kürdistan Bölgesi ile çok iyi ilişkiler işerisinde olduklarını belirterek, “Birçok Emirlik şirketi Kürdistan Bölgesi'nde faaliyet gösteriyor ve ilk yatırım yapan şirketler bizimkiler oldu” dedi.

BAE ile Kürdistan Bölgesi arasında işbirliğini geliştirmeyi hedeflediklerini anlatan Mezrui, “Başbakan Mesrur Barzani’nin ziyaret çok önemli. BAE ile Kürdistan Bölgesel Hükümeti arasındaki fırsatların ve diyaloğun sağlanmasını güçlendiriyor” diye belirtti.

Dünya genelinde yaşayan krizler nedeniyle piyasaların sancılı günler yaşadığını ifade eden BAE Enerji Bakanı Mezrui, bunun sadece enerji piyasasına değil, diğer tüm alanlara yansıdığını vurguladı.

Mezrui, “Kürdistan Bölgesi petrol ve gaz üretimi nedeniyle büyük başarı elde etti ve bunun neticesinde vatandaşlarına çok sayıda hizmet sunabildi. Enerji ve elektrik üretimi bunlardan biri” ifadesini kullandı.

“Kürdistan Bölgesi deneyimi çok başarılı ve Irak’ın tamamı bundan yararlanabilir” diyen BAE’li Bakan, Başbakan Barzani’nin Enerji Forumu’na katılımını çok önemli ve faydalı gördüğünü vurguladı. /Rudaw