Bahreyn’de İran destekli 116 örgüt üyesi yakalandı

Bahreyn güvenlik güçleri, ülkede terör eylemi planladıkları iddia edilen 116 örgüt üyesini yakaladı.

Bahreyn’de İran destekli 116 örgüt üyesi yakalandı

Bahreyn güvenlik güçleri, ülkede terör eylemi planladıkları iddia edilen 116 örgüt üyesini yakaladı.

Bahreyn resmi haber ajansında yer alan habere göre yakalanan kişilerin, iddia edildiği şekliyle, hazırlığı sürdürülen terör eylemlerinin planlama, lojistik, uygulama ve ikmal aşamalarında sorumluluk üstlenen kişileri kapsadığı belirtildi.

Yetkililer tarafından yapılan soruşturma sonucunda, gözaltına alınan kişilerin, İran Devrim Muhafızları tarafından Bahreyn’deki çeşitli terör örgütlerinin bir araya getirilmesi suretiyle kurulan bir terör örgütüne bağlı olduğu iddia edildi.

Soruşturmaya göre, İran Devrim Muhafızları ve İran’a bağlı faaliyet gösteren Asaib Ehli Hak ile Hizbullah örgütleri tarafından silah, patlayıcı, anti zırhlı roketler, silahlar ulaştırılan grup Bahreyn’de terör eylemleri düzenlemeyi amaçladığı iddia edildi.

Toplanan bilgilere göre  söz konusu grubun Bahreyn’den Irak, İran ve Lübnan’a kaçan Akil el-Sari, Murtaza el-Sendi ve Kasım el-Mümin gibi kişiler tarafından yönlendirildiği iddia edildi. Söz konusu kişiler, yakalanan gruba sağlanan askeri eğitim, patlayıcı üretimi, RPG roketlerinin kullanımı ve gizli sığınak oluşturma konularında sağlanan eğitim desteği ve terör eylemlerinde kullanılmak üzere patlayıcı, silah ve finans desteğini organize ettiği belirtildi. 

Soruşturmanın sonuçlarına göre, yakalanan 116 kişiden 48’i İran Devrim Muhafızları’nın İran’daki askeri karargâhları ile Irak ve Lübnan’da İran tarafından desteklenen Hizbullah gibi örgütlerin karargâhlarında eğitim aldığı ifade edildi.

Grubun Bahreynli üyelerinin ise terör eylemlerinin yapılacağı noktaları belirlemek, silah depoları oluşturmak, gönderilen paraları bir plan çerçevesinde dağıtmak ve terör eylemlerini gerçekleştirmekle sorumlu olduğu iddia edildi.

Güvenlik güçleri, gruba ait birçok askeri mühimmatı ele geçirdi. Patlayıcı yapımında kullanılan birçok mekânı ise kontrol altına aldıkları ifade edildi. Ele geçirilen askeri mühimmat arasında 42 kilogram C4 ve TNT maddeleri, 757 kilogram amonyum nitrat, çok sayıda kaleşnikof, tabanca ve el yapımı bomba ile yine çok sayıda anti personel, anti zırhlı roket ve 4 RPG roketi ele geçirildi. Yetkililer tarafından yapılan incelemeler sonucunda söz konusu kişilerden ele geçirilen PG7 patlayıcılarının İran’daki tesislerde üretildiği belirtildi.

Gözaltına alınan kişilerin haklarında gerekli işlemlerin tamamlanması için yargıya sevk edildiği bildirildi.