Başbakan Barzani: Almanya'nın kararı memnuniyet verici

Başbakan Mesrur Barzani, Almanya Parlamentosunun Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki askeri misyon süresini uzatma kararının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Başbakan Barzani: Almanya'nın kararı memnuniyet verici

Alman Parlamentosu bugünkü oturumunda , ordu güçlerinin Kürdistan Bölgesi ve Irak'taki görev süresinin uzatılmasını onayladı.

Başbakan Mesrur Barzani Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Federal Meclis'in bugün Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki Bundeswehr misyonunu genişletme kararını memnuniyetle karşılıyorum. Bölgemizde tiranlığın kök salmasına izin vermemek için ortak bir kararlılıkla bir araya geldik” ifadelerini kullandı.

Alman Parlamentosunun (Budestag) bugünkü toplantısında 644 milletvekili hazır bulundu.  Parlamento Alman güçlerinin Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki görev süresinin uzatılması önerisine oyladı. Oturumda 535 milletvekili evet, 104 milletvekili ise ret oyu kullandı. Oturumda hazır bulunan 4 milletvekili ise oy kullanmadı.

Oy çokluğu ile Alman kuvvetlerinin Kürdistan Bölgesi ve Irak'taki görev süresi 31 Ekim 2023'e kadar uzatıldı.

Alman kuvvetlerinin Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki kalış süresi bu ayın sonunda sona eriyordu, ancak hükümet bu süreyi 31 Ekim 2023'e kadar uzatmayı teklif etmişti.

Alman hükümeti, IŞİD'e karşı Uluslararası Koalisyon misyonu kapsamında Kürdistan Bölgesi ve Irak'a çok sayıda güç konuşlandırmıştı.

Berlin, ordu güçlerinin, Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki görev süresini uzatarak; Kürdistan Bölgesi ve Irak'ın uzun vadeli güvenlik ve istikrarını güvence altına almaya ve IŞİD gibi grupların yeniden ortaya çıkmasını önlemeye yardımcı oluyor.