Başına poşet geçirilip işkenceye uğrayan Yahya Karabaş tutuklandı

İHD Batman Şubesi, geçtiğimiz günlerde başına poşet geçirilen ve işkenceye uğrayan Yahya Karabaş’ın yeniden gözaltına alındığını duyurdu. Karabaş'ın tutuklandığı bildirildi.

Başına poşet geçirilip işkenceye uğrayan Yahya Karabaş tutuklandı

Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Timoq köyünde askerler tarafından başına poşet geçirilerek gözaltına alındıktan sonra 4 gün boyunca işkenceye maruz kalan Yahya Karabaş hakkında yeniden gözaltı kararı çıkarıldı.

Karabaş 11 Nisan’da Batman İl Jandarma Komutanlığı’nda gözaltına alındıktan sonra ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Ardından savcılık ifadesi alınan Karabaş, “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti.

Hakkında Savcılığın verdiği tutuklama talebi reddedilen Karabaş, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, Karabaş’ın yeniden gözaltına alındığını duyurdu.

Karabaş şöyle konuştu:

“Batman'da geçtiğimiz günlerde işkenceye uğrayan ve iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Yahya Karabaş, savcılığın itirazı üzerine imza için gittiği karakolda kaçma şüphesi olmamasına rağmen yeniden gözaltına alındı.”

Karabaş tutuklandı

Karabaş, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından “Ruhsatsız silah bulundurma”, evinin yakınında bulunan patlayıcı maddelerden kaynaklı “Patlayıcı madde bulundurma ve temin etme” ile “Örgüt üyeliği” suçlamalarıyla tutuklandı.