Başkan Barzani: Referandumun amacı Kürdistan halkının...

Başkan Barzani: Referandumun amacı Kürdistan halkının...

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, 25 Eylül’de yapılacak referandumun amacının Kürdistan halkının isteği doğrultusunda bir devletin temelini oluşturmak olduğunu söyledi.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da düzenlenen referanduma destek mitingine mesaj gönderen Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Danimarka ve Avrupa’nın çeşitli kentlerinde referanduma destek için toplanan Kürdistanlıları görmekten çok mutlu olduğunu belirterek, “Referandum ve ‘evet’ oylarıyla halkımızın bu sürece destek vermesi, dünyaya medenice, şiddetten uzak ve barışçıl bir şekilde Kürtlerin barışçıl bir halk olduğunu ilan etmesidir. Kürtlerin başına gelen bunca şeye rağmen Kürtler bölge halklarına kardeşlik ellerini uzatmaktadır” dedi.

Mitinge katılanlara teşekkür eden Başkan Barzani, Yüzyıldır sürdürülen hataların sürdürülemeyeceğini belirterek şunları söyledi: “Irak Devleti ortaklık unsuruna bağlı kalmadı. Kürtler Irak’la yaşamaya mecbur değil. İki dost ve kardeş komşu ülke olarak yaşayıp, ekonomik, siyasal ve terörle mücadele konularında birbirimize yardımcı olabiliriz.”