Başkan Neçirvan Barzani, İtalya Başbakanı Meloni ile bir araya geldi

Başkan Neçirvan Barzani, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile Roma’da bir araya geldi. Görüşmede İtalya’nın Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne desteğinin devam edeceğinin vurgulandığı bildirildi.

Başkan Neçirvan Barzani, İtalya Başbakanı Meloni ile bir araya geldi

Başkan Neçirvan Barzani, bugün İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile görüşmesine dair Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Neçirvan Barzani, “Giorgia Meloni ile görüşmekten büyük memnuniyet duydum. İlişkilerin daha da geliştirilmesini vurguladık. Zor günlerde İtalya’nın Kürdistan Bölgesi’ne ve Irak’a verdiği destekten ötürü, Sayın Meloni’ye teşekkürlerimi ilettim” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan da görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Görüşmede taraflar Kürdistan Bölgesi, Irak ve İtalya arasındaki karşılıklı ilişkilerin daha da öteye taşınması ve geliştirilmesinin altını çizdi” denildi.

İtalya Başbakanı Meloni’nin ise İtalya’nın Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne desteğinin süreceğini vurguladı ve Kürdistan Bölgesi ile Irak’ta istikrarın önemine dikkat çektiği kaydedildi.