Biden: Bölgedeki askeri varlığımızı daha da arttırmaya hazırız

ABD Başkanı Joe Biden, bu gün yaptığı duygusal konuşmada, Hamas'ın ABD'nin müttefiki İsrail'e yönelik saldırılarını "tamamen kötülük" olarak niteledi ve Washington'un bölgeye daha fazla askeri varlık konuşlandırmaya hazır olduğunu söyledi.

Biden: Bölgedeki askeri varlığımızı daha da arttırmaya hazırız

AFP'nin aktardığına göre Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenleyen Biden, Hamas’ın aile bireylerini tümüyle öldürme, kadınlara tecavüz etme, bebekleri dahi öldürdüğüne dair mide bulandırıcı haberler de dahil olmak üzere tam bir vahşet gerçekleştirdiğini söyledi.

Biden konuşması sırasında, “Bu hayatta kelimenin tam anlamıyla saf, katıksız kötülüğün dünyaya salındığı anlar vardır. Bu tam bir kötülük eylemidir” ifadelerini kullandı.

Başkan Biden ayrıca; Hamas’ın düzenlediği saldırılarda en az 14 ABD vatandaşının öldürüldüğünü ve çok sayıda Amerikalının da rehineleri öldürmekle tehdit eden Hamas tarafından rehin alındığını doğruladı.

Uzun süredir İsrail'i destekleyen Başkan Biden, ABD'nin İsrail'i her zaman olduğu gibi bugün de yarın da destekleyeceğinin altını çizdi.

Biden, Hamas'ı destekleyen İran'a da açık bir mesaj vermek amacıyla, İsrail'in bu işe karışmaya çalışabilecek tüm taraflar için sarfedeceği tek kelimenin "Yapma" olduğunu vurguladı.