Bitlis’te bulunan Erdoğan’dan ‘Tatvan ve Van feribot iskeleleri’ açıklaması

Erdoğan, Bitlis'te toplu açış töreninde, "Tatvan ve Van feribot iskelelerinin yenilenmesi çalışmalarımız devam ediyor, bağlantı yollarını ise tamamladık" dedi.

Bitlis’te bulunan Erdoğan’dan ‘Tatvan ve Van feribot iskeleleri’ açıklaması

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eren Tekstil Fabrikası önünde düzenlenen Bitlis Kamu ve Özel Yatırımları Toplu Açılış Töreni'ndeki konuşmasına, ilçeleri ve köyleriyle tüm Bitlis'e selamlarını ileterek başladı.

Erdoğan, "Kamu yatırımı olarak 75 kalem eser ve hizmeti bugün resmen Bitlis'imizin istifadesine sunmuş oluyoruz. Ayrıca Bitlis Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 bin kardeşimize istihdam oluşturan 34 firmamızın resmi açılışını yapıyoruz" bilgisini verdi.

Erdoğan devamında "Nasıl vatandaşlarımız arasında ayrım yapmıyorsak, illerimiz, bölgelerimiz arasında da asla ayrım yapmayız. İstanbul'a, Ankara'ya, İzmir'e hizmet götürürken, Muş'u, Bitlis'i, Şırnak'ı ihmal etmiyoruz. Batıda yaşayan vatandaşlarımız hangi imkanlardan faydalanıyorsa buradaki kardeşlerimizin de aynısına sahip olması için çalışıyoruz. Bu anlayışla son 21 yılda Bitlis'e toplam 40 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık" diye konuştu.

Tatvan ve Van feribot iskelelerinin yenilenmesi

Bitlis sınırları içindeki demir yollarını da yenilediklerini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sultan Alparslan ile İdris-i Bitlisi feribotlarını işletmeye aldık. Tatvan ve Van feribot iskelelerinin yenilenmesi çalışmalarımız devam ediyor, bağlantı yollarını ise tamamladık. Adilcevaz İskelesi'nin yapımı, Ahlat Su Sporları Deniz Otobüsü Yanaşma Yeri yeni tamamlandı.

Bitlis'e bir baraj, 2 gölet, 5 sulama tesisi, bir hidroelektrik santrali, 45 taşkın koruma tesisi ve bir içme suyu tesisi olmak üzere toplam 55 tesis inşa ettik.

Hükümetlerimiz döneminde Bitlis'e toplam 1,2 milyar lira tarımsal destek sağladık. Yaptığımız sulama tesisleriyle toplam 40 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Bitlis, Ahlat, Güroymak ve Tatvan'a doğal gaz arzı sağladık, önümüzdeki dönemde Adilcevaz ve Hizan'a da doğal gaz arzı sağlamayı planlıyoruz."

"Dertlerinize derman üretecek olan yine biziz"

Yerel seçimlere değinen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Son 3 ayda şahit olduklarımız, muhalefetin içler acısı, perişan durumunu bir kez daha göstermiştir. Bunların ne ülkeyi yönetecek kapasitelerinin ne de böyle bir niyetlerinin olmadığı ortaya çıkmıştır. Ölmüş atı kamçılamanın kimseye bir faydası olmaz. Bunların kendi koltuklarını korumak, siyasi ikballerini kurtarmak dışında hiçbir gündemleri yoktur.

Sorun varsa çözecek olan Cumhur İttifakı olarak biziz. Dertlerinize derman üretecek olan yine biziz. Türkiye Yüzyılı'nı inşa edecek olan yine biziz. Ülkemizi aydınlık yarınlara ulaştıracak olan da yine biziz. Son 21 yılda her alanda bunu başardık. Bizden önce yapılanların katbekat fazlasını ülkemize kazandırdık. İnşallah aynı başarıları yine yakalayacağız. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun diyorum."

Törene, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş katıldı.

Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra fabrikayı gezdi.