BM Koordinatörü deprem bölgesinde: Doğa gerçekten çok sert bir şekilde vurdu

Maraş'ta gerçekleşen depremlerin ardından bölgeyi ziyaret eden Birleşmiş Milletler’in Acil Durumlar Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, "Doğa gerçekten çok sert bir şekilde vurdu" ifadelerini kullandı.

BM Koordinatörü deprem bölgesinde: Doğa gerçekten çok sert bir şekilde vurdu
BM Acil Durumlar Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, 6 Şubat'ta Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bugün Adana’da temaslarda bulundu. Yardım ekipleriyle bir araya gelen Griffiths, brifing aldı.
 
İngiliz Sky News’e konuşan Griffiths, “Ölü sayısının iki kattan fazla artması olası” dedi. Griffiths, “Bence şu an bir tahmin yürütmek çok zor ve öncelik insanları enkaz altından kurtarmak fakat ben ölüm sayısının iki kat ve hatta daha da fazla artacağına eminim. Bu korkunç. Doğa gerçekten çok sert bir şekilde vurdu” dedi.
 
BM’nin üst düzey yetkilisi, “Kurtarma için ilk 72 saat genelde kritik fakat halen enkaz altından insanlar çıkarılıyor. Bu şok edici bir durum. Enkaz dağları altında halen insan olması ve birçoğunun hayatta olma fikri çok şok edici” ifadelerini kullandı.