DEM Parti’den CHP’ye ziyaret

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları bugün, CHP Genel Merkezi'nde, CHP Genel Başkan Özgür Özel ile bir araya geldi.

DEM Parti’den CHP’ye ziyaret

Görüşme sonrası genel başkanlar ortak basın toplantısı düzenledi.

CHP Genel Başkan Özgür Özel, Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları’na teşekkür ederek ziyaretin iadeyi ziyaret kapsamında olduğunu ancak ülke sorunları ve yerel seçimleri de ele adıklarını söyledi.

Genel Başkan Özgür Özel, “Bugün bize bir iadeyi ziyarette bulundular. Ziyaret bir nezaket ziyareti olmakla birlikte iki parti arasında, partilerin genel merkezleri düzeyinde sürdürülen iletişimin ilk adımlarıdır. Meclis’te en çok sandalyesi bulunan üçüncü parti durumunda bulunan parti ile ilişkilerimizi kamuoyu önünde açık, şeffaf biçimde sürdürmeyi ve karşılıklı ziyaretlerde bulunmayı sürdüreceğiz” dedi.

Kürd belediyelerine kayyım atanmasına karşı olduklarını bir kez daha ifade eden Özel, “Bugün ülke meselelerini de konuştuk. Ekonomik krizi, işsizliği, satın alma güçlüklerini ve Türkiye'nin içinde bulunduğu tüm krizleri konuşma imkanı bulduk. Tabii ki toplantının gündemi yerel seçimlerden bağımsız değildi. Cumhuriyetin 100’üncü yılında, bir siyasi partinin genel başkanı olarak bazı seçmenlerin kendilerine temsilci seçebildiği bazılarının seçemediği bir ülkeyi kabul etmemiz mümkün değildir. Bu yüzden bu kayyum siyasetini bir kez daha kesin ve net bir şekilde reddediyoruz. Bu ülkede her seçmen kendisini kimin temsil edeceğini seçebilmeli. Bunun yanı sıra ülke elbette büyük bir anayasa krizi yaşamaktadır. Seçilmiş milletvekillerinin yemin edemediği bir noktada meclis başkanının da üzerine düşeni yapmadığı bir sürecin içindeyiz. Bu süreci anayasal sürece bir darbe girişimi olarak görüyoruz. Herkesi Tandoğan'daki anayasa mitingine davet ediyoruz” diye konuştu.

Hatimoğulları: Yana durmak demokrasi örneğidir

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da yerel seçim mevzusunu konuştuklarını vurgulayarak, “Yargı krizini, anti demokratik uygulamaları, ekonomik krizi görüştük. Can Atalay parlamentoda olması gerekirken şu anda cezaevinde. HDP Eş Genel Başkanları şu anda kendi görevlerinde olmaları gerekirken kumpas davasıyla yargılanıyorlar. Ülkenin demokratikleşmesi önündeki en büyük sorun olan Kürd sorununun demokratik yollarla çözülmesinin önündeki kapıların aralanmasının önemini bir kez daha vurguluyoruz. Demokratik cumhuriyeti inşa etmek hepimizin görevidir. Bugün yerel seçimleri de değerlendirdik. Kent uzlaşısı ve iş birlikleri konusunda yol ve yöntemleri derinlemesine olmasa da değerlendirmiş olduk. Diyaloğun sürmesi önemlidir. Siyasetçilerin kriminalize edildiği bir dönemde yan yana durmak demokrasi örneğidir” diye konuştu.

Bakırhan: Kayyım siyasetine karşı tutarlı olunmalı

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise ziyaretin sadece bir iadei ziyaret olmadığını ve birçok konunun yanı sıra yerel seçimler ve kayyım neselesini ele aldıklarını söyledi. Bakırhan, muhalefettin kayyım siyasetine karşı dair tutarlı ve açık bir söylemi benimsemesinin önemli olduğunu belirterek, yerel seçimlerde adayların belirlenmesinde kent uzlaşısının dikkate alınması gerektiğini kaydetti.