DSG ile Suriye askerleri arasında şiddetli çatışma: Ölü ve yaralılar var!

Şam hükümet güçlerinin provokatif saldırılarda bulunduğunu açıklayan Til Temir Askeri Meclisi, güçlerine yönelik yapılan saldırıda 2 savaşçılarının yaşamını yitirdiği birinin yaralandığı belirtildi.

DSG ile Suriye askerleri arasında şiddetli çatışma: Ölü ve yaralılar var!
Haseke şehrine bağlı olan Til Temir Askeri Meclisi, Şam hükümet güçlerinin Gozelê köyüne yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.
 
Açıklama şöyle:
 
“Dün saat 15.30 sıralarında Şam hükümet güçleri Til Temir’in batısına düşen Gozelê köyünde bulunan güçlerimize rejim güçleri tarafından provokatif saldırılar düzenlenmiştir. Güçlerimiz saldırıya anında karşılık vermiş ancak saldırıda iki savaşçımız yaşamını yitirmiş bir savaşçımız da yaralanmıştır. Çatışmada 2 rejim askeri öldürülmüş 2’si de yaralanmıştır.
 
Açıklamanın devamında; ''provokatif saldırının tüm yönlerinin ortaya çıkarılması için soruşturma başlatılmış olup sonucuna ilişkin kamuoyuna daha sonra detaylı açıklama yapılacaktır.”
 
Öte yandan Suriye Haber Ajansı (SANA) tarafından yayınlanan ve bir ordu kaynağına dayandırılan habere göre DSG üyelerinin eşlik ettiği bir ABD devriyesi, Haseke şehrine bağlı Tel Tamer kırsalında Suriye Milli Ordusu çatışma yaşandı.