DSG'den Bağdadi açıklaması

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) sözcüsü, Rus ajansın Arap kanalına IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi’nin Kuzeybatı Suriye’deki İdlib’de saklandığını söyledi

DSG'den Bağdadi açıklaması

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) sözcüsü, Rus ajansın Arap kanalına IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi’nin Kuzeybatı Suriye’deki İdlib’de saklandığını söyledi

DSG sözcüsü Mustafa Bali’ye göre, IŞİD lideri şu anda İdlib Valiliği’ndeki Türk destekli Muhalifler arasında saklanıyor.

Mustafa Bali, Twitter sayfasında IŞİD’in petrol bakanının Irak’tan Suriye’ye yaklaşık 40 ton altın ve çok sayıda değerli mal transfer ettiğini dile getirdi.

Irak kaynakları ise Şubat ayında El Bağdadi’nin hayatta olduğunu ve Suriye’de Irak sınırına yakın saklandığını iddia ederken, Rus haber ajansı RT, Ebu Bekir El Bağdadi'nin hala hayatta ve Suriye’de yaşadığını dile getirmişti.

Bağdadi’nin akıbeti yeri ile ilgili olarak bugüne kadar çok farklı iddia ve söylentiler dile getirilse de IŞİD liderinin şu anda yaşayıp yaşamadığı, yaşıyorsa nerede gizlendiği henüz gizemini koruyor.

Suriye ve Irak güçlerinin önemli bölgeleri kontrol etmelerine rağmen, IŞİD’in her iki ülkede de hala aktif olduğu biliniyor.

Koalisyon: Bağdadi'nin nerede olduğunu bilmiyoruz

ABD öncülüğündeki Koalisyon Güçleri tarafından geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada, IŞİD terör örgütü lideri Ebu Bekir Bağdadi’nin nerede bulunduğuna dair bilgileri olmadığı ancak aramaya devam ettikleri dile getirilmişti.

IŞİD karşıtı Koalisyon Güçleri Sözcüsü Albay James Rawlinson yaptığı açıklamada, son dönemlerde örgütte etkinliğini kaybeden örgütün lideri Bağdadi’nin nerede saklandığına dair bilgilerinin olmadığını belirterek "Buna rağmen Bağdadi’yi takip etmeye devam ediyoruz" şeklinde konuşmuştu. 

Ebu Bekir Bağdadi’nin başına 25 milyon dolar ödül koyan ABD uçaklarla Anbar vilayetine binlerce broşür atmıştı.