Efrin'de kabarık suç listesi bulunan Ebu Amşe’nin yetkileri askıya alındı

Bir adli komite Efrin'in Şiye bölgesinde faaliyet gösteren Süleyman Şah grubunun lideri ile 5 üst düzey yöneticisinin yetkilerini askıya aldı.

Efrin'de kabarık suç listesi bulunan Ebu Amşe’nin yetkileri askıya alındı

Ebu Amşe adıyla bilinen Muhammed el-Casim, Efrin bölgesinde insan hakları ihlalleri ve şiddet içeren eylemleri ile tanınıyordu.

Adli Komitenin kararına göre söz konusu silahlı grubun tehditlerinden dolayı bölge halkı yoğun olarak şikayetlerde bulunuyordu.

Yine bir söz konusu grubun üyeleri soruşturma komitesinin önünde de engeller çıkarıyordu.

Ancak bunlara rağmen kararını veren komite, Ebu Amşe ile 5 üst düzey kişi hakkında Süleyman Şah grubundan uzaklaştırılmaları ve yetkilerinin dondurulması karar verdi.

Efrin’in Şiye bölgesi Süleyman Şah grubunun kontrolü altında bulunuyor ki burada halk Ebu Amşe’nin uygulamalarından dolayı çok sayıda şikayette bulunmuştu.

Adli Komitesinin soruşturmasına göre Ebu Amşe’ni işlediği suçlar şöyle:

*Zeytinyağı ve zeytin ağaçlarına konulan ekstra vergi

*Çiftçilerin ürünlerini ortaklık ya da zorla el koyma

*Tecavüz ve fidye için insan kaçırma

*Silah ve uyuşturucu madde ticareti

Suriye Hukukçular Derneği Başkanı Khazwan Qurunfil, söz konusu kararla ilgili, komitenin cezalandırma yetkisi olmadığını, cezalandırma yetkisinin mahkemede bulunduğunu ve Ebu Amşe’nin işlediği suçlar nedeniyle yargılanması gerektiğini söyledi.

Khazwan Qurunfil şöyle devam etti:

“Komitenin Ebu Amşe ve diğerleri hakkındaki kararı sadece bir tavsiyeden ibaret, yargılayıcı ve bağlayıcı bir tarafı bulunmuyor. Üst mahkemenin, adli komitenin tavsiyeleri doğrultusunda karar alarak Ebu Amşe ve yandaşlarını cezalandırılması gerekiyor. Ve şu ana kadar gasp ettiği mallara el konularak sahiplerine iade edilmeli.” / Rudaw