Neçirvan Barzani, Vatikan Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Münih Güvenlik Konferansı’na (MSC 2022) katılmak üzere bulunduğu Almanya’nın Münih kentinde konferans öncesi Vatikan Dışişleri Bakanı Paul Richard Gallagher ile bir araya geldi.

Neçirvan Barzani, Vatikan Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi

58. Güvenlik Konferansı, 18-20 Şubat tarihleri arasında her gün gerçekleştirilecek.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani başkanlığındaki Kürdistan heyeti, AB Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Fransa, İran, Lübnan ve Katar Dışişleri Bakanları ile bir araya gelecek.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Başkanı Mesrur Barzani de bir konferansın katılımcıları arasında yer alıyor. 

Konferansın geçmişi

Münih'te ilk defa 1963'te "Uluslararası Askeri Bilimler Buluşması" adıyla düzenlenen konferans, o dönemde daha çok Almanya, ABD ve NATO üyelerinden katılım olduğu için "Transatlantik Aile Buluşması" olarak adlandırılıyordu.

1994'ten sonra "Güvenlik Politikaları İçin Münih Konferansı" adıyla yapılan buluşma, 2008'de "Münih Güvenlik Konferansı" ismini aldı. İlk yıllarda 60 katılımcı ile sınırlı tutulan konferans, 1999'dan sonra Avrupa'nın doğusundaki ülkelerden, Hindistan, Japonya ve Çin'den katılımcılara da açıldı.

Konferans, 1991'de Körfez Savaşı ve 1997'de konferansın başkanlığındaki değişim hariç her yıl düzenli olarak gerçekleştirildi. /Rudaw