ENKS, müzakerelerin yeniden başlayacağı tarih açıklandı

ENKS Başkanı Beşar Amin, Newroz Bayramı’ndan sonra ABD garantörlüğünde PYNK ile müzakerelerin yeniden başlayacağını açıkladı.

ENKS, müzakerelerin yeniden başlayacağı tarih açıklandı

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Başkanı Beşar Amin, Kürt Ulusal Birlik Partileri (PYD’nin başını çektiği PYNK) arasındaki müzakerelerin Newroz Bayramı'ndan hemen sonra ABD garantörlüğünde yeniden başlayacağını söyledi.

ENKS lideri Beşar Amin, ABD’nin Rojava dosyasından görevli yeni elçinin atanması ile birlikte iki taraf arasındaki müzakerelerin yeniden başlayacağını, tarafların diyalogda kararlı olduğunu dile getirdi.

ENKS Başkanı, müzakerelerin yeniden başlaması konusunda hazır olduklarını, ancak atmosferin yeniden yakalanması ve uygun zeminin yaratılmasına ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Kürt siyasetçi seçimlerin yapılması konusunda PYD ile bir uzalaşıya varıldıktan sonra tarih belirlenmesinden yana olduklarını kaydetti.

ENKS ve taraftarlarına ilişkin karşıt bir kampanya yürütüldüğünü hatırlatan Beşar Amin, “Bu karşıt kampanya bizden kaynaklanmıyor” dedi.

PYNK Heyetine başkanlık den PYD Yönetim Kurulu Başkanı Aldar xelil, geçtiğimiz ay Roj Peşmerge Güçleri ve ENKS’ye yönelik hakarete varan açıklamalarda bulunmuş, açıklamalar Kürt kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.

Demokratik Suriye Güçleri Genel Komutanı Mazlum Abdi’nin çağrısı ve ABD garantörlüğünde Rojava’da başlayan Kürt-Kürt müzakereleri 2014’de imzalanan Duhok Anlaşması baz alınarak yürütülüyor.

Basnews