Erbil Başkonsolusu: ABD, Kürdistan Bölgesi’nin istikrar ve refahını önemsiyor”

ABD’nin Erbil Başkonsolosu Robert Palladino, Kürtler arası birliğin Kürdistan halkının çıkarlarının korunmasına katkı sunacağını belirterek KDP ile KYB’nin bu çerçevede toplanmasını “önemli” bir adım olarak niteledi.

Erbil Başkonsolusu: ABD, Kürdistan Bölgesi’nin istikrar ve refahını önemsiyor”

ABD’nin Erbil Başkonsolosu Robert Palladino, bugün Süleymaniye’deki Amerikan Üniversitesi’nde düzenlenen bir panelde yaptığı konuşmada "İfade özgürlüğü Kürdistan Bölgesi için önemlidir.  Çünkü istikrar ve refahına katkı sunacaktır. ABD, Kürdistan Bölgesi’nin istikrarı ve refahını önemsiyor” dedi.

Robert Palladino, bu çerçevede Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) arasında bugün başlayan müzakerelerden dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek, her iki partiyi tebrik ettiğini sözlerine ekledi.

KDP ve KYB arasındaki görüşmeleri “önemli” bir adım olarak niteleyen ABD’nin Erbil Başkonsolosu Robert Palladino,"Kürt birliği, Kürdistan Bölgesi halkının çıkarlarının korunmasına büyük katkı sunacağı için önemlidir. Hem Kürdistan Bölgesi’nde hem de Bağdat’ta” ifadelerini kullandı.

Robert Palladino, Kürdistan Bölgesi'nin refah ve istikrarının desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Irak'taki  son durum ve yeni kabinenin kurulamasına ilişkin ise Pallodino, tüm tarafları "çok hızlı bir şekilde yeni bir hükümet kurmaya teşvik edilmesi" gerektiğinin altını çizdi.

ABD’nin Erbil Başkonsolosu, "Kürdistan Bölgesi'ndeki birçok siyasi partiyi temsil eden çok sayıda medya kuruluşunu burada, hepinizi bir arada görmekten memnunum ve Kürdistan Bölgesi açısından bu çok önemli bir gelişme" ifadelerini kullandı.