Eski Emniyet Müdürü Avcı: Demirtaş serbest bırakılmalı!

Eski Emniyet Müdürü Avcı’dan ‘Demirtaş tahliye edilmeli’ açıklaması 20 dakika önce PAYLAŞ SHARE ON FACEBOOK SHARE ON TWITTER SHARE ON WHATSAPP SHARE ON TELEGRAM SHARE ON VIBER SHARE ON MESSENGER FAVORI LISTEME EKLE Etiketler Selahattin Demirtaş Hanefi Avcı A+ A- Haber Merkezi – Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuna itiraz ederek "Vekiller her türlü siyasi dokunulmazlıklara sahiptirler, fiili olarak örgütler bağlantıları olmadığı sürece tutuklanmaları evrensel hukuka aykırıdır. Fikirlerden dolayı kimse sorumlu olmamalı. Türkiye bunlara fatura kesiyor” dedi.

Eski Emniyet Müdürü Avcı: Demirtaş serbest bırakılmalı!

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, TVNET'te yayınlanan Sert Sorular programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayarak değerlendirmelerde bulundu.

“Fiili olarak örgütle bağlantıları olmadığı sürece tutuklanmaları hukuka aykırı”

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a özgürlük isteyen Avcı, TBMM’de her türlü fikrin savunulması gerektiğini kaydetti.

Demokratik parlamentoya inanan bir insan olduğunu söyleyen Avcı, şöyle konuştu:

"Parlamentoda her türlü düşünceyi savunabilir. Bir örgütle organik bağı olmadığı sürece, konuşmalarından sorumlu tutulamaz.

Vekiller her türlü siyasi dokunulmazlıklara sahiptirler, fiili olarak örgütler bağlantıları olmadığı sürece tutuklanmaları hukuka aykırıdır. Evrensel hukuka aykırıdır. Fikirlerden dolayı kimse sorumlu olmamalı. Türkiye bunlara fatura kesiyor."

“O bir konuşma, fiilen bir şey değil”

Kobani için düzenlenen eylemlere yönelik Demirtaş'ın çağrısını yorumlayan Avcı, Demirtaş’ın fikir özgürlüğü nedeniyle içeride olduğunu belirterek "O bir konuşma, fiilen bir şey değil. Ceza kanununda da vardır bu. Her alanda konuşabilirler görevleri bu. Tüm insanların fikirleri nedeniyle suçlu olmaması lazım" ifadelerini kullandı.