Eski Peşmerge bıçaklı saldırıda öldürüldü, evi ateşe verildi

Eski Peşmerge bıçaklı saldırıda öldürüldü, evi ateşe verildi

Almanya’nın Ibbenburen kentinde uğradığı bıçaklı saldırıda öldürülen Şehram Asi Cuma (30), Kerkük’te toprağa verildi. Olayla illigi biri Afgan ve biri Suriyeli olmak üzere 2 kişi gözaltına alındı.

Kürt mülteci Şehram Asi Cuma, 19 Ocak 2020 günü Ibbenburen kentindeki evinde bıçakla öldürülerek evi ateşe verildi.

Rudaw'ın haberine göre, konu hakkında konuşan Kürt gencin akrabası Albay Ferhad Fazıl, Şehram’ın öldürülmesi olayıyla ilgili “Şehram 19 Ocak günü sabah saat 05:30’da evinde uykudayken Suriyeli Mehdi Reşid adında bir kişinin saldırısına uğruyor. Suriyeli şahıs ilkin kalbinden ve daha sonra sırtından Şehram’ı bıçaklayarak öldürüyor, ardından evi ateşe veriyor. Fakat itfaiye ve polis olay yerine erken ulaşıp yangını söndürüyor.” ifadelerini kullandı.

Olayın ardından 21 Ocak günü Almanya’ya gittiğini belirten Fazıl, Ibbenburen polisinin cinayetle ilgili şüpheli 5 kişiden 2’sini gözaltına aldığını söyledi. Fazıl, “Gözaltına alınan biri Suriyeli ve diğeri Afgan 2 kişi suçlarını itiraf etmiş. Diğer 3 kişi ise aranıyor” dedi.

Albay Ferhad Fazıl, Şehram’ın öldürülmesinin sebebini de şöyle anlattı:

“Şehram otomobil almak için bankadan 10 bin euro para çekiyor. Şehram’la aynı apartmanda kalan Şuayb isimli Afgan şüpheli, bu paradan haberdar oluyor. Böylece Şehram’ı öldürmek için plan yapıyorlar. Plan yapan çete 5 kişiden oluşuyor, 4’ü Afgan biri Suriyeli. Cinayeti işleyen kişi Suriyeli Mehdi Reşid. Çete başı Şuayb ve ekibi daha önce de farklı suçlar işlemiş.”

Gözaltına alınanların cinayetten yargılanacaklarını belirten Fazıl, olayla iligili 3 şüphelinin de arandığını belirtti.

Yaklaşık 6 yıldır Almanya’ya göç eden Şehram’ın cenazesi 28 Ocak günü Kürdistan Bölgesi’nde toprağa verildi.  

Kerküklü Şehram Asi Cuma’nın Almanya’ya iltica etmeden önce Peşmerge olduğu öğrenildi.