Eski vekil'den AKP'ye "Çeteleşme" uyarısı

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın yeni parti hazırlıkları ile tam bir kriz hâli yaşayan AKP’de, peş peşe istifaların yanı sıra eleştiriler de yoğunlaşmış durumda.

Eski vekil'den AKP'ye "Çeteleşme" uyarısı

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın yeni parti hazırlıkları ile tam bir kriz hâli yaşayan AKP’de, peş peşe istifaların yanı sıra eleştiriler de yoğunlaşmış durumda.

“Pelikancılar”a yönelik tepkileri ile gündem olan Erdoğan'ın eski metin yazarı ve AKP Ankara Eski Milletvekili Aydın Ünal, AKP’nin aradan geçen 17 yıllık iktidar dönemi sonrası geldiği noktaya dair uyarı mesajlar verdi.

Ünal, kişisel blogunda yayımladığı yazısında, “Barajın kapakları artık zorlanıyor. Ekonomide ağırlaşan şartlar, gruplaşmalar, çeteleşmeler, iddialar, kötü kokular, lüks, şatafat, liyakatsizlik, nepotizm ve daha bir çok vaka barajın kapaklarında delikler açıyor ve mukavemeti zayıflatıyor” diyor ve ekliyor:

“AK Parti’nin merkez sağa evrilen dili, söylemi ve politikaları, hamasi ve milliyetçi yaklaşımları, ulusalcılığa, Kemalizm’e, müesses eski nizama göz kırpan tavırları endişeleri, kaygıları daha da artırıyor.”

“Barajın kapağındaki hasar görülmüyor, tedbir alınmıyor” diyen Ünal, “AK Parti tarihinde ilk kez tehditlere karşı umursamaz, değişime karşı ilgisiz davranıyor. Oysa baraj kapağı patladığında yeniden kapanmaz; sel, önüne ne çıkarsa yutar” uyarısı yapıyor.

AKP’nin, 17 yıl boyunca kendisine alternatif çıkmasını önlediğini söyleyen Erdoğan’ın eski metin yazarı, “Bugün AK Parti içinden çıkan gruplar yeni oluşumların peşinden koşuyorlar, zira boşluk görüyorlar. Önce Gezi, ardından 17/25 Aralık, en son da 15 Temmuz AK Parti tarafından püskürtüldüğü kadar hasara da yol açtı” ifadesini kullanıyor.

“Gecikmenin getirdiği ağır hasara rağmen AK Parti toparlanabilir, toplayabilir ve hala değişebilir” görüşünü savunan yazar, “Bunun yolu çok karmaşık değil: Baraj kapağındaki delikleri kararlılıkla kapatmak, öncelikli sorunları acilen ele almak, köklü bir değişime kapı aralamak” yorumunu yapıyor.

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.