Fransa Dışişleri Bakanı Kürdistan'ı ziyaret edecek

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves le Drain, yakın bir zamanda Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret edeceğini söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Kürdistan'ı ziyaret edecek

Başbakan Neçirvan Barzani, Davos Uluslararası Ekonomik Forumu'nun üçüncü gününde, Jean Yves le Drain ile bir araya gelmişti.

Başbakanlıktan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Jean Yves le Drain; Erbil ile Bağdat arasında ilişkilerin ilerlemesine yönelik memnuniyetini dile getirerek, sürece destek verdiğini belirtti.

Jean Yves le Drain, Erbil ile Bağdat arasında gerçekleşen diyaloğun neticelene kadar destek vermeye devam edeceğini vurguladı.

Görüşmede, le Drain önümüzdeki günlerde Kuveyt’te düzenlenecek olan “Irak’ın Yapılandırılması” konferası öncesi veya sonra Erbil ile Bağdat’ı ziyaret etmeyi planladığını kaydetti.

Başbakan Neçirvan Barzani de, Fransa Başkanı, hükümeti ve halkına Kürdistan Bölgesi’ne verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Barzani, özellikle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözülmesine yönelik gösterdiği çabanın taktire şayan olduğunu söyledi.

Bağdat ile sorunları diyalog yoluyla çözmek istediklerini dile getiren Barzani, Jean Yves le Drain’e Bağdat ile yapılan son görüşmelere dair bilgi verdi.

Başbakan Barzani, “Önemli olan Erbil ile Bağdat arasında diyalog sürecinin başlamasıdır. Pratikte iki tarafında çıkarına sonuçlanmasını diliyoruz” dedi.