Fuad Hüseyin: Suriye halkına bir an önce insani yardım ulaştırılmalı

Fuad Hüseyin, bütün siyasi amaçlardan uzak bir şekilde, Suriye halkına bir an önce insani yardım ulaştırılması gerektiğini belirtti.

Fuad Hüseyin: Suriye halkına bir an önce insani yardım ulaştırılmalı

Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, terör örgütü DAİŞ’le Mücadele Küresel Koalisyonu’na üye ülkelerin dışişleri bakanlarının Roma'da düzenlediği toplantısında konuşan Bakan Fuad Hüseyin’in Irak'ın Suriye'deki insani durumdan duyduğu endişeyi dile getirdiği belirtildi.

Fuad Hüseyin toplantıda, Suriye ve Irak'taki kamp ve mültecilerin durumunun yanı sıra, Irak ile çevre ülkelerdeki milyonlarca Suriyeli mültecinin durumundan bahsederek, Irak hükümeti ve Kürdistan Bölgesi’nin mültecilere destek verdiğini belirtti.

Mülteciler konusunda Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin acil desteğe ihtiyacının olduğunu dile getiren Hüseyin, Suriye'deki istikrarsızlığın Irak'taki güvenlik durumunu etkilediğine dikkat çekti.

Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin, DAİŞ’le Mücadele Küresel Koalisyonu toplantısında, “Suriye halkının üzerindeki insani krizin hafifletilmesi için Suriye'deki durumla ilgili yeni bir adım atılmalı ve Suriye krizini yerel, bölgesel ve uluslararası değişim bağlamında çözmesi gerekiyor” dedi.

Hüseyin son olarak, bütün siyasi amaçlardan uzak Suriye halkına bir an önce insani yardım ulaştırılması gerektiğini söyledi.