Gabriel Muşi: "ABD, Rojava’daki Kürt diyaloğunu desteklemeye devem edecek"

Türkiye’de temaslarda bulunan Barış ve Özgürlük Cephesi heyetinde yer alan Gabriel Muşi, ABD’nin Suriye Ulusal Kürt Konseyi (ENKS) ile Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK) arasında süren Kürt diyaloğunu desteklemeye devam ettiğini söyledi.

Gabriel Muşi: "ABD, Rojava’daki Kürt diyaloğunu desteklemeye devem edecek"

Muşi, Türkiye’de bulunan Barış ve Özgürlük Cephesi heyetinin İstanbul'da ABD Dışişleri Bakanlığı temsilcileriyle gerçekleştirdiği görüşmeyi değerlendirdi.

Gabriel Muşi, “ABD heyeti, bize seçim sonuçları ne olursa olsun Suriye politikasında herhangi bir değişiklik olmayacağını belirtti. Suriye’deki sorunların çözümü için siyasi kararlarda ısrarcı olacaklarını söylediler” dedi.

Muşi, ABD'nin Suriye’deki muhalefeti desteklemeye devam edeceğini ve muhalefetin bölünmesine izin vermeyeceğini de sözlerine ekledi.

ABD’nin Rojava’daki Kürt diyaloğunu desteklemeye devem edeceğini belirten Muşi, şunları kaydetti:

“ABD heyeti, Suriye muhalefetini birleştirmek için Arap, Kürt, Süryani ve diğer tüm bileşenlerin diyaloğun bir parçası olarak Kürt diyaloğunu desteklemeyi sürdüreceklerini dile getirdi" şeklinde konuştu.

İSMAİL: SURİYE MUHALEFETİ ARASINDA KÖPRÜ OLMAK İSTİYORUZ

İstanbul’da bulunan Barış ve Özgürlük Cephesi Üyesi ve ENKS Müzakere Heyeti Başkanı Muhammed İsmail de, Suriye muhalefeti arasında bir köprü görevi üstlenmek istediklerini belirterek, “Daha önce ihmal edilen Suriye birleşenlerinin ülkenin geleceğinde rol üstlenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Barış ve Özgürlük Cephesi, kendisini Suriye muhalefetinin bir parçası olarak görüyor” diyen Muhammed İsmail, şunları kaydetti:

“Yaptığımız toplantılarda siyasi görüşlerimiz hakkında yorum yapmadık. Ayrıca, tüm bileşenlerin bir arada rahatça yaşayabilmesi için bölgenin bileşenleri arasındaki uyuşmazlığı önlemek için bir programımız var. Cephe muhalefetin hiçbir tarafına karşı değil.”

Barış ve Özgürlük Cephesi Heyeti, Türkiye Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle de görüşmeler gerçekleştirmişti.

Haberin kaynağına-videosuna buradan ulaşabilirsiniz