Gülistan Doku için araştırma komisyonu kurulması önergesi reddedildi

HDP’nin Gülistan Doku’nun akıbetinin ortaya çıkarılması için araştırma komisyonu kurulması önergesi reddedildi.

Gülistan Doku için araştırma komisyonu kurulması önergesi reddedildi

Dersim'de 5 Ocak 2020'den bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun akıbetinin araştırılması amacıyla sunduğu grup önerisi üzerine söz alan HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun, 21 yaşındaki Doku'nun 782 gündür kayıp olduğunu ya da kaybettirildiğini, Gülistan Doku'nun kaybolmasını normal görmenin mümkün olmadığını, şeffaf yürütülmeyen bir süreç yaşandığını ve şüpheli Zaynal Abarakov'un yurt dışına çıkışına ilişkin etkin bir soruşturma gerektiğini dile getirdi.

CHP, HDP ve İYİ PARTİ araştırılmasını istedi

Doku'nun annesi, babası ve ailesinin bugün Adalet Bakanı ile görüşme isteğiyle gittiği bakanlık önünde gözaltına alındığını belirten Coşkun, "Hepimizin vicdani sorumluluğu Gülistan Doku'nun akıbetinin aydınlatılması, faillerin açığa çıkartılması, yargılamalarının önünün açılması için bir an önce araştırma komisyonunun kurulmasıdır." dedi.

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Adalet Bakanı ile İçişleri Bakanı'nı göreve çağırdı. CHP Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu da yaşananların tüm yönüyle araştırılması için CHP olarak önergeye destek verdiklerini ifade etti.

AKP'li Gülaçar "İstismar ediyorsunuz" diyerek vekilleri hedef aldı

"Hassasiyetlerin HDP tarafından istismar edildiğini" savunan AKP Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ise HDP milletvekillerinin tepkisi üzerine "Dinleyin Allah aşkına, istismar etmeyin ya, istismar etmeyin. Genç bir kızımızın kaybı veya vefatı, bilmiyoruz ama vallahi istismar ediyorsunuz ya, istismar ediyorsunuz" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay "Konuyu mecrasından saptırmak, yasamanın yürütme üzerindeki denetim yetkisini 'istismar' diye nitelemek... Meclis, bütçesini yaptığı, uygulayacağı yasaları yaptığı yürütmeyi denetlemekle görevlidir" diye yanıt verdi.

Gülistan Doku'nun ailesini hiçbir aşamada gözaltı işlemi yapılmadığını iddia eden AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise ailenin oteline götürülürken, "sonradan darp ve başka hususlar gündeme getirilebilir yaklaşımına istinaden tedbiren hastanede muayeneden geçirildiği" ifadelerini kullandı. 

Önergeler reddedildi

HDP'nin Doku ile ilgili grup önerisinin yanı sıra İYİ Parti'nin, "arıcılık sektörünün sorunları", CHP'nin "üniversitelerdeki ve yükseköğretim kurumlarındaki sorunlar" konulu grup önerileri reddedildi.

Soylu, "Zaafiyet sözkonusu değil" dedi, muhalefeti hedef aldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamada "devletin tüm imkanlarıyla ve samimiyetle ciddi bir gayret ortaya koyduğunu" ileri sürerken, muhalefetin "ölüm üzerinden istismar" yaptığını savundu. Soylu, "Burada herhangi bir zaafiyet söz konusu değildir" ifadelerini kullandı. Soylu "Kılıçdaroğlu'nun CHP'yi, Meral Akşener'in de İYİ Parti'yi, terörün örgütünün partisinin iftirasına payanda yapmaları, bulundukları kürsüleri de istismar ederek iftirayı ve yalanı kamusallaştırmaları, bunun için ayırt etmeksizin masum insanların acılarını istismar etmeleri, dekorasyonu terör örgütüne ait olan hafıza odalarında kaybolmaları, Türk siyaseti açısından kaygı verici bir görüntüdür." diyerek muhalefeti hedef aldı.

Kaynak: (Evrensel)