Halk TV’ye “Sayın Öcalan” cezası

RTÜK, bir program geçen “Sayın Öcalan” ifadeleri nedeniyle Halk TV’ye 3 program durdurma cezası verdi.

Halk TV’ye “Sayın Öcalan” cezası

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki'nin Halk TV'deki "Sözüm Var" adlı programda "Sayın Öcalan" ifadesini kullanması, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından "suç" olarak görüldü ve Halk TV’ye 3 program durdurma cezası verildi.

Konuya ilişkin paylaşımda bulunan RTÜK Üyesi Okan Konuralp, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Siyasi iktidarın, ‘ekran koruyucusu’ rolünü üstlenen RTÜK, Halk TV’ye ‘CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ cezası kesti.

RTÜK, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun 24 Mayıs 2022 tarihli ‘TURKEN Vakfı’ açıklamasını ikinci kez yayınlayan Halk Tv’ye ikinci kez idari para cezası verdi.

Halk Tv’ye HDP Mv. Mehmet Tiryaki’nin, Öcalan için kullandığı “Sayın” ifadesi nedeniyle para ve 3 kez program durdurma cezası da verildi.

Oysa ki ifadenin suç olmaktan çıkartıldığını iktidar mensupları övünerek anlatıyordu. Yargıtay içtihatları da ifadeyi suç kabul etmiyor!

RTÜK, TELE1’i de kendisini eleştirdiği gerekçesiyle cezalandırdı. Basın, ifade ve düşünce özgürlüğünün güvencesi altında olan ve üstelik Sayıştay raporuna dayanan eleştiriler nedeniyle RTÜK, TELE1’e para cezası verdi.

RTÜK, 30 Mayıs’taki toplantısında, Kılıçdaroğlu’nun TURKEN Vakfı açıklamalarını canlı yayınlayan 4 tv kanalına para cezası vermişti. Halk Tv de karara tepki olarak, cezaya gerekçe gösterilen Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını yeniden yayınlamıştı.”

Mahiroğlu: Sinmeyeceğim

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla şu ifadeleri kullandı:

“RTÜK yine en üst sınırdan haksız ve hukuksuz bir ceza verdi.

Ben de en üst sınırdan haykırıyorum: Halk TV habercilerinin, programcılarının, yorumcularının bu ekranda yayın yapabilmesi için her türlü riski almaya ve bedeli ödemeye hazırım.Susmayacağım, sinmeyeceğim, korkmayacağım.”