Hamas’ın kurucularından Abdülfettah Dukhan öldürüldü iddiası

İsrail kamu yayıncısı KAN, İsrail'in hava saldırılarında Hamas'ın kurucularından Abdülfettah Dukhan'ın öldürüldüğünü ileri sürdü.

Hamas’ın kurucularından Abdülfettah Dukhan öldürüldü iddiası

İsrail kamu yayıncısı KAN, 7 Ekim'de Hamas öncülüğündeki Filistinli grupların başlattığı "Aksa Tufanı" adlı saldırının sonrasında İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırılarda Hamas'ın iki kurucusundan biri olan Abdülfettah Dukhan'ın öldürüldüğünü İddia etti. KAN iddiayı Filistinli yerel kaynaklara dayandırırken, "Ebu Usame" olarak da bilinen Dukhan'ın İsrail Savunma Güçleri'nin Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat mahallesinde öldürüldüğü iddia edildi.

El Nusayrat mülteci kampında bir okul müdürü olan Dukhan, Şeyh Ahmed Yasin tarafından Hamas'ın kurulduğu Müslüman Kardeşler'in 1987 yılındaki toplantısına katılan isimlerden biriydi.

İsrail ordusu dün Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında Gazze’deki Ekonomi Bakanı ve Hamas yöneticilerinden Cevad Ebu Şemale ile hareketin İç İlişkiler Ofisi Başkanı Zekeriya Ebu Muammer’in hedef alınarak öldürüldüğünü de açıklamıştı.