Hani Tanklar? Hani Uçaklar?

AK Parti hükümetinin politikalarını eleştiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bu yıl içinde erken bir seçimin mecburi olduğunu söyledi.

Hani Tanklar? Hani Uçaklar?

İl Başkanları ve İl Müfettişleri toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ak Parti’nin “Milli Tank ve Uçak” projesine atıfta bulunarak; ‘Hani uçakları biz yapıyorduk? Hani Tanklar nerede?” dedi.  

Ankara’da İl Başkanları ve İl Müfettişleri toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, büyük ihtimalle sonbaharda ya da en geç sene sonuna kadar  erken seçimin “mecburi” olduğunu belirterek partililere hazır olmalarını söyledi. Partililere seslenen Karamollaoğlu, hükümetin ekonomi, dış politika ve OHAL ile ilgili politikalarını da eleştirdi.

Hani uçakları biz yapıyorduk? Hani Tanklar nerede?

Tüketim yatırımlarının artmasına karşın geleceğin savaş uçaklarının, bir tanesini 99 milyondan olmak üzere Amerika’ya havale edildiğini hatırlatan Temel Karamollaoğlu, “Hani biz yapıyorduk. Kendi tanklarımız, helikopterlerimiz nerede? Bunların cevabı yok. Manzara o ki, bu iş kolay kolay düzelmeyecek. Yanılabiliriz ama bundan dolayı seçimin erkene alınması gerekiyor. Bu il başkanları toplantımız, seçime hazırlık çalışmamızın adeta besmelesi gibi olacak” diyerek seçim startını verdi.

Sonbaharda Ya da En Geç Sene Sonunda Erken Seçim Olacak

Karamollaoğlu, “Manzara o ki, bu iş kolay düzelmeyecek. Bundan dolayı da seçimin erkene alınması gerekiyor. Hazırlıklı olmak mecburiyetindeyiz. Bu sene sonunda büyük ihtimalle seçim olacak. Bugünden itibaren sonbaharda seçim olacakmış gibi hazırlıklarımızı yapmaya başlamalıyız” diye konuştu.

OHAL’den Dolayı Kimse Hakkını Arayamıyor!

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, TÜSİAD’ın Yüksek İstişare Konseyi toplantısındaki OHAL’in daha ne kadar devam edeceği hatırlatılınca “Ne şikâyetiniz var!” dedi. “Ne şikâyetiniz var olur mu? Elbette şikâyet var. Masum olan insanlar da bu hengâmede haklarından mahrum kalıyor. OHAL’den dolayı kimse hakkını arayamıyor. Böyle bir mantık olur mu? Bir hükümetin hiçbir icraatı sorgulanamaz denemez. Efendim ‘Onlar zalimlik yapıyordu bize karşı.’ E siz de mi aynı şekilde muamele edeceksiniz? Maalesef adalet geçici olarak rafa kaldırılmış durumda” diye konuştu.

Yeni Ekonomik Model: İsraf, Yolsuzluk ve Tüketim!

Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren ve israfın bu hükümetle özdeşleştiğine dikkat çeken Karamollaoğlu, “Bugünkü hükümetin yaptıkları işlerin yüzde 90’ı israf. Uçaklar, arabalar, köşkler… Bunu da itibardan tasarruf olmaz diye savunuyorlar. Yolsuzluk ise neredeyse kural haline geldi. Üçüncüsü ise yatırım politikaları. Biz ülkeyi güçlendirmeyen ama hayatı rahatlatan yatırımlara yöneldik. Çanakkale Köprüsü’nün, Kanal İstanbul’un fizibilitesi, kârlılığı çıkarılmış mı? Çanakkale Köprüsü’nden ne kadar araç geçecek? Osmangazi Köprüsü gibi olmasın!” diye uyardı.