Haşdi Şabi: Türkiye’nin saldırıları kabul edilemez

Haşdi Şabi komutanlarından Abdurahman El Cezayiri, TSK’nın Gare’de başlattığı operasyona ilişkin, “Türkiye PKK’yi saldırılarına bahane ediyor, ancak Kürdistan Bölgesi sınırlarına karşı her hangi bir ihlalı kabul etmiyoruz” yorumunda bulundu.

Haşdi Şabi: Türkiye’nin saldırıları kabul edilemez
Rudaw’a konuşan Irak Savunma Bakanlığında Heşdi Şabi komutanlarından Abdurahman El Cezayiri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde bulunan Gare’de PKK’ye yönelik başlattığı askeri operasyonu değerlendirdi.
 
Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi topraklarında operasyon düzenlemesinin "kabul edilemez" olduğunun altını çizen El Cezayiri, “Irak hükümeti Türkiye’nin söz konusu ihlallerine karşı şimdilik sessiz. Türkiye saldırılarını meşrulaştırmak için PKK bahanesiyle Irak topraklarını işgal ediyor. Irak ordusu ile Peşmerge Güçleri Türk ordusuna karşı tutum almalı. Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi topraklarına saldırmasına müsaade edilmemeli” dedi.
 
El Cezayiri, Türkiye’nin operasyonlarını değerlendirmek üzere bu akşam Irak Bakanları Kurulunun toplanacağını yarın ise Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığında bu kanunun görüşuleceğini belirtti.
 
TSK, 10 Şubat 2021’de Pençe Kartal-2 adında Gare’ye bir operasyon başlattı.