Başkan Barzani, Jina Emini’nin ailesini arayarak başsağlığı diledi

Başkan Mesud Barzani, İran polisi tarafından öldürülen Jina Emini’nin ailesini arayarak başsağlığı dileklerini iletti.

Başkan Barzani, Jina Emini’nin ailesini arayarak başsağlığı diledi

Başkan Mesud Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, Barzani Pazar akşamı Jina (Mahsa) Emini’nin ailesi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Emini’nin ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getiren Barzani, aileye başsağlığı ve sabır diledi, adaletin sağlanması konusundaki temennilerini dile getirdi.

Rojhılat’ın Saqiz kentinde ikamet eden Jina Emini, ziyaret için gittiği Tahran'daki Hakkani Metro İstasyonu'nda başörtüsü takmadığı gerekçesiyle İran “ahlak polisi” tarafından tutuklanmış ve polis gözaltı merkezine gönderilmişti.

Jina Emini ile birlikte gözaltına alınanlar, polisin  genç kadını cezaevine götürülürken dövdüğünü söyledi.

Polis daha sonra aileyi arayarak kızlarının hayatını kaybettiğini bildirdi.

Olay, başta Rojhılat ve İran’da olmak üzere, dünyanın bir çok ülkesinde yaşayan Kürtler ve insan hakları savunucuları arasında büyük tepki ile karşılandı.

Genç kızın babası Emced Emini, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin kendisini telefonla arayarak olayı takip edecekleri ve soruşturacakları sözü verdiğini belirtti.

Emini, “Ben Cumhurbaşkanından Jina Emini’nin katilinin cezalandırılmasını talep ettim. Kendisine(cumhurbaşkanı) ‘İran resmi televizyonunda yayınlanan görüntülerin hepsi yalan, iftira ve sansürlenmiştir’ dedim” dedi.