HDP'den Özdağ - Kılıçdaroğlu ittifakıyla ilgili ilk açıklama

HDP cephesinden Ümit Özdağ ve Kemal Kılıçdaroğlu anlaşması sonrası ilk açıklama Parti Meclisi Üyesi Ahmet Saymadi'dan ve Yeşil Sol Parti'den Muş'ta milletvekili seçilen Sezai Temelli'den geldi.

HDP'den Özdağ - Kılıçdaroğlu ittifakıyla ilgili ilk açıklama

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile  Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ  Zafer Partisi Genel Merkezi'nde ortak açıklama yaptı. Özdağ, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini söyledi.

Anlaşma ardından HDP'den ilk açıklama Parti Meclis Ahmet Saymadi ve Muş'ta milletvekili seçilen Sezai Temelli'den geldi. Yeşil Sol Parti ise Merkez Yürütme toplantısı ardından tavırlarını açıklayacaklarını duyurdu. 

Yeşil Sol Partinin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada ise, "Merkez Yürütme Kurulları olarak ortaya çıkan son durumu değerlendirmek ve tavrımızı kamuoyuna açıklamak üzere toplanıyoruz. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapacağız" ifadelerine yer verildi.

Saymadi Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Milliyetçiler hem iktidar cephesinde hem de muhalefette pozisyon tuttu. İyi Parti CHP’nin büyük ortağı, MHP ise AKP’nin büyük ortağı. Bunları bilerek Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledik. ATA İttifakı da ikiye bölünerek (iki eşit parçaya değil) yer tuttu. Bizim yerimiz sabit

Kemal Kılıçdaroğlu’nu kim desteklerse desteklesin, ülkeyi götüreceği yer Erdoğan’ın götüreceği yerden daha kötü olamaz. Kendi açımızdan Kemal Kılıçdaroğlu ilk turda da bitirse de güllük gülistanlık bir ortam beklemiyorduk, hâlâ da beklemiyoruz. Bu devletin belli kodları var.

“Ölümü gösterip sıtmaya razı ettiler” diyen olacaktır elbet. Ölüme çare yok, sıtmaya çare var. Aday çıkarmama kararı aldığımız günle bugün arasında bir değişiklik yok. Umarım Kemal Kılıçdaroğlu birinci turda kazanır. En azından siyasi bir denge oluşur.

Son twitte “birinci tur” değil “ikinci tur” yazmalıydım, hata olmuş. Ama siz anlamışsınızdır zaten:) ”

HDP Parti Meclisi Üyesi Ahmet Saymadi'den Kılıçdaroğlu-Özdağ anlaşmasına ilişkin açıklama

Öte yandan HDP Eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise “Boykot moykot yok! Sandığa gideceğiz faşizmi yıkacağız, iktidarı değiştireceğiz. Faşizmi yıkacak güç bize karşı yazılmış her türlü protokolü de kimlerin ağzına tıkayacağını çok iyi bilir…" paylaşımı yaptı.