HDP’li Hüda Kaya’dan hakkındaki iddialara ilişkin açıklama

HDP’li Hüda Kaya’dan hakkındaki iddialara ilişkin açıklama

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, cinsel saldırıya uğradığı iddia edilen bir kadını “şikayetçi olmaması için” ikna etmeye çalıştığı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu, bu “asılsız iftiralarla” ilgili hukuki süreç başlattıklarını söyledi.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in hakkındaki cinsel saldırı suçlamasının ardından Hüda Kaya’nın cinsel saldırıya uğradığı iddia edilen kadını “şikayetçi olmaması için” ikna etmeye çalıştığı ileri sürüldü.

Konu hakkında Twitter hesabından açıklama yapan Kaya, “Malumunuz üzere söz konusu sürecin yakından takipçisi olmakla birlikte, iddiaların ve iftiraların aksine kadın arkadaşımızla doğrudan ya da dolaylı hiçbir şekilde iletişim ve ilişkilenmem olmamıştır” dedi.

Sözkonusu iddiların baştan sona “yalan ve iftira” olduğunu vurgulayan Kaya, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Havuz medyası kaynaklı hakkımdaki iddiaların tümü baştan sonra yalan ve iftiradır. Sözümüzün gücü hakikatten, doğruluktan ve dürüstlüktendir. Sözü yalan olanların özlerinin de yalan olduğunu daha gür sesle daha güçlü sözle haykırmaya devam edeceğiz. Bu zavallı iftiraları sözümüz karşısındaki acizliklerine veriyor ve bu asılsız iftira ve yalanlarla ilgili sorumlu olan tüm kişi ve kurumlarla ilgili hukuki süreci başlattığımızı bildirmek istiyorum.” 

Ne olmuştu?

HDP Milletvekili Tuma Çelik, bir kadının şikayetiyle açılan ve “iftira” olduğunu söylediği bir soruşturma nedeniyle partisinin zarar görmemesi için istifa ettiğini açıkladı.

Çelik, “Bilinmelidir ki gerçekle alakası olmayan bu iddia üzerine açılan soruşturma dosyasından adil bir yargılama olması durumunda kesinlikle beraat edeceğime inanıyorum” ifadelerini kullandı.

HDP’den yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verilmişti:

“Mardin Milletvekili Tuma Çelik hakkında TBMM’ye iletilen fezlekedeki iddialar Haziran ayının sonunda Meclis Grup Yönetimimizin gündemine gelmiştir. Yapılan incelemenin ardından konu derhal 30 Haziran tarihinde Merkez Disiplin Kurulumuza aktarılmıştır. Merkez Disiplin Kurulu, Çelik hakkında derhal soruşturma başlatmıştır.

Bu işlemin başladığı andan itibaren Meclis Grup Yönetimimiz Çelik’in tüm parti ve Meclis faaliyetlerini dondurmuştur. Merkez Disiplin Kurulumuz konuya ilişkin çalışmasını titizlikle sürdürmektedir.”