Helikopterler Metina’da PKK mevzilerini bombaldı

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), “Pençe-Şimşek” operasyonunun sürdüğü Matina’da PKK'lilerin Atak helikopterleri tarafından bombalandığını duyurdu.

Helikopterler Metina’da PKK mevzilerini bombaldı

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Pençe-Şimşek operasyonu bölgesinde (Metina) tespit edilen PKK'lilerin Atak helikopterleri tarafından vurulduğu belirtildi.

Açıklamada, 3 PKK’linin hayatını kaybettiği belirtildi.

Konuya ilişkin PKK kaynaklarından henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

HPG’den operasyonlara ilişkin açıklama

Öte yandan PKK’nin askeri kanadı HPG’ye bağlı Basın İrtibat Merkezi de 18 ve 19 Eylül tarihlerinde yaşanan çatışma ve bombardımanlara ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, 18 Eylül günü Haftanin’de mevzilenen askerlere yönelik ağır silahlarla bir saldırı gerçekleştirildiği ve belirlenen hedeflerişn “isabetle” vurulduğu ifade edildi.

Yine 18 Eylül günü Avaşin’de askerlere yönelik sabotaj saldırısı düzenlendiği belirtilen açıklamada, aynı birliklere ferdi silahlarla ateş açıldığı kaydedildi.

HPG aryıca, 18 Eylül günü Duhok’un Akre ilçesi Dinarte kasabası, Avaşin, Metina bölgelerinin ve yine 19 Eylül günü de Avaşin bölgesinin Türk savaş uçaklarınca bombalandığını aktardı.

Sınır bölgesinde operasyonlar sürüyor

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı 17 Haziran 2020’de Duhok’un Zaho ilçesi sınırında bulunan Haftanin'de PKK’ye yönelik “Pençe Kaplan” adıyla karadan operasyon başlattığını duyurmuştu. Operasyon kapsamında TSK unsurları sınırdan kilometrelerce içeri geçip askeri üs kurmuştu.

Ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bu yıl 23 Nisan'da Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adıyla operasyon başlatmıştı.

(Rudaw)

 

Rudaw