HezKurd: Kürtçe resmi statüye kavuşmalı

Kürd Dili Hareketi Derneği (HezKurd), başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm siyasi parti genel başkanları ile il başkanlarına Kürtçenin resmi statüye kavuşturulması talebini içeren mektup gönderdi.

HezKurd: Kürtçe resmi statüye kavuşmalı
21 Şubat Dünya Ana Dili Günü vesilesiyle bir dizi etkinlik gerçekleştiren Kürd Dili Hareketi Derneği (HezKurd), Türkiye Cumhurbaşkanı başta olmak üzere diğer tüm siyasi parti genel başkanları ile il başkanlarına mektup gönderdi.
 
HezKurd mektubunda Kürt dili önündeki engellere dikkat çekerek Kürtçenin resmi statüye kavuşmasını ve eğitim dili olmasını talep etti.
 
Mektupta ayrıca konu hakkında görüşmek için siyasi partilerden randevu talep edildi.
 
HezKurd temsilcisi Avukat Suphi Ögen, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilk defa Kürtçe mektup yazarak Kürtçe önündeki engellerin kaldırılmasını talep ettiklerini belirtti.
 
Diyarbakır’da Kürtçe kart dağıtıldı
 
Öte yandan HezKurd üyeleri dün Diyarbakır’da bir basın açıklaması yaparak üzerinde Kürtçe harf ve sayıların yazıldığı binlerce kart dağıttı.
 
Basın açıklamasında konuşan HezKurd Sözcüsü Bariş Celali, Kürtçenin önündeki engellerin kaldırılmasını istedi.
 
Açıklamanın ardından HezKurd üyeleri sokak sokak dolaşıp üzerinde Kürtçe harf ve sayıların yazıldığı 10 bin kart dağıttı.
 
HezKurd’un bu etkinliği halk tarafından da memnuniyetle karşılandı.