HEZKURD Kurucu Başkanı Özgen Kürtçe için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyecek

HEZKURD Kurucu Başkanı Avukat Suphi Özgen, Kürtçe’nin dil haklarının resmileştirilmesi talebiyle İstanbul’dan Ankara’ya yürüyeceğini açıkladı.

HEZKURD Kurucu Başkanı Özgen Kürtçe için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyecek

Kürt Dil Hareketi (HEZKURD) Kurucu Başkanı Av. Suphi Özgen, Kürtçe’nin yasal statüye kavuşması için bir yürüyüş düzenleyeceğini duyurdu.

Av. Suphi Özgen, Twitter üzerinden yaptığı videolu paylaşımda, “Kürtçe’nin dil hakları taleplerimizi gündeme getirmek için, 24 Temmuz’da İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüşe başlayacağım” dedi.

 HEZKURD Kurucu Başkanı Özgen, herkesi yürüyüşüne destek ve dayanışma içerisinde olma çağrısında bulundu.

HEZKURD

Kürtçe Dili Hareketi (HEZKURD), Eylül 2020 tarihinde kuruluşunu ilan etti. HEZKURD, kendisini ahlaki açıdan her türden şiddete karşı ve tamamen yasalar çerçevesinde Kürtçe eğitim hakkının tanınması için kurulan bir sivil hareket olarak tanımlıyor.

HEZKURD kuruluş bildirgesinde kuruluş amaçlarını “"Kürtçe Dil Hareketi sivil, meşru, kültürel bir toplumsal yapılanma ve gönüllüler birlikteliğidir. Temel amacı; Kürtçenin anayasal güvence altına alınması, Kürtçenin eğitim dili olması ve değiştirilen tüm Kürtçe isimlerin geri iadesidir. Bu konularda tüm ulusal ve uluslararası kuruluşlardan, sanatçı ve entelektüel çevrelerden, insan hakları savunucularından destek ve dayanışma bekliyoruz” şeklinde açıklamıştı.