HTŞ Efrin'deki güçlerini arttırdı

Heyet Tahrir el-Şam silahlı güçlerini diğer muhalif gruplar içerisine yerleştirdiği ve Efrin merkez ile köylerindeki mevzilerini güçlendirdiği bildirildi.

HTŞ Efrin'deki güçlerini arttırdı

Suriye Milli Ordusu’na (SMO) bağlı Cebhe el-Şam ve Ceyş el-İslam grupları ile Hamza Tugayı (Hamzat) ve Sultan Süleyman Şah (Emşat) grupları arasında Halep’in kuzeyindeki El Bab ilçesinde 11 Ekim’de başlayan çatışmalar, Rojava’nın  Efrin kenti kırsalına sıçramıştı.

Çatışmalara, Hamzat ve Emşat gruplarına destek amacıyla katılan HTŞ silahlı birliklerini  Efrin kırsalına göndermiş ve çatışmalar şiddetlenmişti. El Kaide destekli HTŞ 13 Ekim’de Efrin kent merkezinin kontrolünü ele geçirmişti. Gruplar arasında yapılan ateşkes ardından varılan anlaşmada HTŞ’nin Efrin’den çıkması ve İdlib’deki eski mevzilerine dönmesi kararlaştırılmıştı.

Efrin İnsan Hakları Örgütü Sözcüsü İbrahim Şexo, HTŞ’nin Efrin’den çıktığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını aksine bazı yerlerde mevzilerini güçlendirdiğini söyledi.

İbrahim Şexo konu hakkında şunları söyledi:

 “Her ne kadar HTŞ Efrin’den çıktığı ve İdlib’e döndüğü yönünde beyanat verse de bu doğru değil.  Efrin’in Şeran nahiyesinin Miryem köyü ile Efrin merkeze bağlı Tırınde köyünde güçlerini konuşlandırmış durumda.”

Efrin İnsan Hakları Örgütü Sözcüsü Şexo, Sultan Murad, Emşad, Hamzat Tugayı ve Ehrar el-Şam grupların içerisinde HTŞ’nin silahlı güçlerinin yerleştirildiğini ve bu güçlerin Afrin’in çeşitli yerlerine konuşlandırıldığını sözlerine ekledi.