Hulusi Akar: Kimsenin toprağında gözümüz yok

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Başta Irak ve Suriye olmak üzere tüm komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılıyız” dedi. Akar, PKK’nin Kürtleri “temsil etmediğini” kaydetti.

Hulusi Akar: Kimsenin toprağında gözümüz yok

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberindeki TSK komuta kademesi Hakkkari’nin Dağlıca (Oramar) bölgesindeki askerlere Kurban Bayramı ziyaretinde bulundu.

Selahaddin Eyyübi Havalimanı’nda Vali İdris Akbıyık, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak ve diğer yetkililer tarafından karşılanan MSB Hulisi Akar, beraberindeki Komutanlarla, Yüksekova’ya bağlı Dağlıca’daki 1450 rakımlı 4. Hudut Tabur Komutanlığını ziyaret etti.

Geceyi 4. Hudut Tabur Komutanlığı’nda geçiren Akar sabah askerlerle birlikte bayram namazı kıldı.

Daha sonar askerlerle bayramlaşan Akar burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Terörle mücadelemiz bitmedi, devam ediyor. Gerek yurt içi gerekse sınır ötesinde kahramanca gerçekleştirilen mücadelenin en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Teröristlerin adı ne olursa olsun, ister PKK/YPG/PYD ister DEAŞ ister FETÖ olsun, terörle mücadelemiz sürecek. Bunlara kim destek sağlarsa sağlasın ‘ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışı’ ile onlara fırsat vermeden mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Hudutların ve vatandaşların güvenliğinin önemine vurgu yapan Akar, “Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Başta Irak ve Suriye olmak üzere tüm komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılıyız. Biz sadece hudutlarımızın ve 85 milyon vatandaşımızın güvenliğini sağlamak için çalışıyoruz” diye konuştu.

“Tek hedefimiz teröristlerdir” diyen Akar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tarih boyunca herhangi bir etnik, mezhepsel, dini grupla mücadelesinin olmadığını söyledi.

Bazılarının TSK’nın operasyonlarını istismar etmeye çalıştığını belirten Akar, “Sanki terör örgütü PKK, Kürt kardeşlerimizin temsilcisiymiş gibi bazıları operasyonlarımızı istismar etmeye çalışıyor. Bizim mücadelemiz terörle, teröristle. Teröristlerin sonunu getirmek için elimizden gelen gayreti gösterdik, bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.