İmamoğlu-Yıldırım yayını sonrası MAK Araştırma'dan İstanbul anketi

İmamoğlu-Yıldırım yayını sonrası MAK Araştırma'dan İstanbul anketi

Ekrem İmamoğlu ve rakibi Binali Yıldırım’ın karşı karşıya geldiği canlı yayının ardından MAK Araştırma şirketi canlı yayına ilişkin yaptığı anket sonuçlarını açıkladı.

Türkiye dün gece tüm kanallardan canlı yayınlanan Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım buluşmasını izledi. Peki canlı yayın seçmen tavrında değişikliğe neden oldu mu? YSK’nın kararı sonrası İstanbul’da tekrarlanacak seçimler öncesi bir ilke imza atan iki aday ekranlarda kozlarını paylaşırken, MAK Araştırma şirketi de canlı yayının ardından yaptığı anketi paylaştı.

"31 Mart seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından hangisine oy verdiniz?" sorusuna seçmenin yüzde 40.1'i Ekrem İmamoğlu, yüzde 40'ı Binali Yıldırım cevabını verdi.

"23 Haziran seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından hangi adaya oy vereceksiniz? sorusuna verilen cevaplara göre Ekrem İmamoğlu yüzde 44 ile yüzde 42.5 alan rakibi Binali Yıldırım'dan önde.

Vatandaşın yüzde 75’e yakını kısa da olsa yayını izlediğini belirtirken, yüzde 46’lık bir kesim Ekrem İmamoğlu’nun yayında daha başarılı olduğunu dile getirdi.