İran, İsrail’i hızla ortadan kaldırma sözü verdi, Erbil saldırısını savundu!

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü’nün komutanı İsmail Kaani, uzun bir yokluğun ardından tekrar ortaya çıkıp dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

İran, İsrail’i hızla ortadan kaldırma sözü verdi, Erbil saldırısını savundu!
İsrail'i ‘ortadan kaldırma’ tehdidini yineleyen Kaani, Kürdistan Bölgesi Başkenti Erbil’e düzenlenen balistik füze saldırısını da savunan Kaani, İran’ın ‘küresel hegemonyaya ve Siyonizme karşı mücadelenin ön saflarında yer aldığını’ ifade etti ve ‘Siyonist varlığın ortadan kaldırılmasını hızlandırma sözü vererek İsrail’in yıkımının hız kazandığını’ öne sürdü.
 
Söz konusu açıklamalar İran’ın, Viyana’daki nükleer görüşmelerde ‘askıda olan sorunları’ aşmak için bölgesel gerilimi azaltması yönündeki ABD’nin koşullar öne sürdüğü bir süreçte yapıldı.  
 
“Erbil saldırısını savundu”
 
Elleri kolları bağlı oturmadıklarını söyleyen Kaani şöyle devam etti:
 
“Gerektiğinde inisiyatifi ele alacağız. Son zamanlarda Siyonist oluşum bize karşı harekete geçmek istedi. İslam rejimi, dünyanın herhangi bir yerinde çıkarlarımızı tehdit ederlerse, onları bulduğumuz yerde cevap vereceğimizi söyledi. Tabii biz nerede olduğunuzu gayet iyi biliyoruz.
 
Örneğin Erbil’de. Irak’takilerin çoğu Mossad’ın Erbil’de bir üssü olduğunun farkında değil ancak İslam rejimi, düşmanını iyi takip ediyor ve onunla nasıl başa çıkması gerektiğini biliyor.”