İthal Araplardan Kürt köyüne işgal girişimi

Bir grup ithal Arap, Kerkük’ün Sergeran nahiyesine bağlı Şinaxe köyüne işgal girişiminde bulunuyor.

İthal Araplardan Kürt köyüne işgal girişimi

K24 Kerkük muhabiri, Baas rejimi döneminde bölgeye yerleştirilen, 2003 yılında da işgal ettikleri toprakları terk eden ve “10 binlik Araplar” olarak bilinen Arapların, 16 Ekim 2017 olayları sonrası bölgeye geri döndüğünü ve Kürtlere ait arsaları işgal etmek istediğini bildirdi.

Kürt köylüler ise köy çevresinde çadır kuran ithal Araplara karşı koyuyor.

K24’e konuşan Kürt köylülerden biri, “Bunlar 10 binlik Araplardır ve Şii’dirler. Irak’ın güneyinden buraya getirilmişler, köyümüzü işgal etmek istiyorlar. Biz de güvenlik güçlerine haber verdik, eğer onları uzaklaştırmazlarsa biz uzaklaştıracağız” dedi.

Bir başka köy sakini ise, “1963 yılından beri bu haldeyiz. Araplar topraklarımıza göz dikmiş. Sırf Kürt olduğumuz için bunu yapıyorlar. Bedenlerimizi dahi çiğneseler köyümüzü işgal etmelerine izin vermeyeceğiz. Yasa dışı bir şey yapmak istemiyoruz ancak haklarımız korunmazsa kendimizi savunacağız” diye konuştu.

İthal Arapların bu kez aileleriyle birlikte geldiği ve çadır kurduğunu belirten bir köy sakini, “İdari kurumlar ve güvenlik güçleri çadırları kaldırmazsa o çadırları yakarız” diye tepki gösterdi.

Baas döneminde Kürdistani bölgelere 10 bin Arap getirilmiş ve Kürtlerin evlerine yerleştirilmişti. Bu yüzden kendilerinden “10 binlik Araplar” olarak söz ediliyor.