KDP Fraksiyonu: Kürdistan Bölgesi seçimleri zamanında yapmalı

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Fraksiyonu Başkanı Zana Mela Xalid yaptığı açıklamada KYBve diğer partilerin Kürdistan genel seçimlerinin zamanında yapılmasını istemediğini belirtti.

KDP Fraksiyonu: Kürdistan Bölgesi seçimleri zamanında yapmalı

KDP Fraksiyonu Başkanı Zana Mela Xalid, bugün düzenlediği basın toplantısında, KDP'nin seçimlerin zamanında yapılmasını istediğini ve seçim komisyonunun 2018 seçimlerinin sonuçları üzerinden aktif hale getirileceğini defalarca açıkladıklarını kaydetti.

Zana Mela Xalid açıklamasının devamında, seçimlerin zamanında yapılması amacıyla mevcut siyasi parti liderleri ile beş kez bir araya geldiklerini ancak KYB, Yekgurtu, Komel ve Goran Hareketi bu süreçte farklı gerekçeler uydurarak seçimlerin zamanında yapılmasını istemediklerini ifade etti.

KDP Fraksiyonu Başkanı Zana Mela Xalid, Kürdistan Parlamentosu toplantılarının durdurulması hakkında şunları belirtti: “Meclis Başkanı Rêwaz Fayîq, toplantıların gerçekleşmesine belli bir süredir müsade etmiyor. Bu yaklaşım meclis iç tüzüğünün ihlali anlamına geliyor.”

Zana Mela Xalid, Meclis Başkanı Rêwaz Fayîq’e çağrıda bulunarak, “Meclis Başkanı’nı uyarıyoruz eğer meclis üyelerini oturumlar için toplamaz ise, biz KDP olarak salt çoğunlukla meclis oturumunu gerçekleştirebiliriz."

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi genel seçimlerinin bu yıl 1 Ekim'de gerçekleşeceğini açıklamıştı.

Kürdistan Parlamentosu 111 üyeden oluşuyor. Meclis toplantısının gerçekleşmesi için en az 56 üye gerekiyor. KDP'nin seçim bölgelerinde 45 sandalye elde etmişti. Kürdistani Birleşenlerin 11 sandalyesi mevcut. Kürdistani Bileşenler KDP'yi destekliyor. /Basnews