Neçirvan Barzani ile Alman Bakan Baerbock, Erbil-Bağdat ilişkilerini görüştü

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Erbil’de Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'u kabul etti.

Neçirvan Barzani ile Alman Bakan Baerbock, Erbil-Bağdat ilişkilerini görüştü

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Barzani, Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne verdiği askeri, insani ve siyasi destek ve yardımlardan dolayı Almanya’ya teşekkür etti.

Bölgede terör tehdidinin halen devam ettiğini belirten Barzani, bu nedenle Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin Almanya'nın ve uluslararası toplumun desteğine ihtiyacı olduğunu vurguladı..

Baerbock ise Almanya'nın Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerine, siyasi ve ekonomik istikrarına önem berdiğini vurguladı.

Alman Bakan bu bağlamda, Kürdistan Bölgesi ile Irak hükümetleri arasında Şengal'deki durumun normalleşmesine, göçmenlerin dönüşüne ve bölgenin yeniden inşasına yönelik anlaşmanın uygulanmasına işaret etti.

Konuk heyete Erbil-Bağdat ilişkileri hakkında bilgi veren Neçirvan Barzani, iki taraf arasında sorunların çözümüne yönelik olumlu bir havanın hakim olduğunu söyledi. Barzani, Irak ordusu ile Peşmerge güçleri arasında IŞİD'e karşı güçlü koordinasyon olduğuna değindi.

Görüşmede, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin komşu ülkelerle ilişkileri, Kürdistan Bölgesi'ndeki mülteci ve göçmenlerin durumu, Şengal ve Ezidi Kürtlerin durumu da ele alındı.

Başkan Neçirvan Barzani, Ezidilere verdiği destek ve yardımlarının yanı sıra Ezidilere karşı işlenen katliamlarının Alman Parlamentosu'nda soykırım olarak tanınmasından dolayı Almanya’ya bir kez daha teşekkür etti.