Kılıçdaroğlu: İmamoğlu ile baba-oğul gibiyiz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Ekrem İmamoğlu ile baba oğul ilişkisi içindeyiz. Ona sahip çıkmak benim de boynumun borcu" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: İmamoğlu ile baba-oğul gibiyiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. CHP Grup Toplantısı'na İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Kılıçdaroğlu, konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslendi,  "Sen İmamoğlu'nun tırnağı olamazsın" dedi. Kılıçdaroğlu, "Ekrem İmamoğlu ile baba oğul ilişkisi içindeyiz" dedi.

Grup toplantısına katılan CHP'liler, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nu "Güzel günler göreceğiz" şarkısı ile karşıladı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bizim görevimiz Türkiye'nin içinde bulunduğu bu zor atmosferden çıkarmak.

Altı lider bir aradayız, hepimiz aynı şeyleri düşünüyoruz demokrasiyi savunuyoruz bu ülkeye demokrasiyi ya getireceğiz, ya getireceğiz, beraber getireceğiz.

Küçük bir çocuk sistematik tecavüze uğruyor, bakan “2 yıldır haberimiz var” diyor, savcıları, polisleri çalıştırmadılar, sahte raporları aldırdılar, bunun arkasındaki güç kim.

"İntikam duygusuyla devlet yönetilmez"

90 yaşındaki adam hapiste tutulmaz. Eğer devlet olarak siz bunu yapmaya kalkarsınız kişilerden intikam alırsınız. İntikam duygusuyla devlet yönetilmez; adaletle, birikimle yönetilir. 90 yaşındaki insanlara ben sizleri hapislerde öldüreceğim derseniz demokrasinin, insan haklarının olmadığı algısı çok daha güçlü bir şekilde ortaya çıkar. Buradan iktidar sahiplerine sesleniyorum; 85-90 yaşındaki insanlar hapiste kalmasın diyorsanız her türlü katkıyı vermeye hazırız. İntikam duygusuyla bir devlet yönetilmez.

İlk taşeron işçilerini 7-8 yıl önce Erzurum'da örgütledim. Dernek kurun sözcünüz ben olacağım dedim, onlar adına mücadele verdim. Onlara kadro sözü verdim ve hükümet en sonunda vermek zorunda kaldı.

Mithat Sancar’a abluka

Altı milyon oy alan bir partinin (HDP) genel başkanı (Mithat Sancar) kendi ilçe başkanlığına giremiyor. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Bu işin sorumlusu polise talimat veren.

"Sen İmamoğlu’nun tırnağı olamazsın"

 Önce düzmece dava açtılar. sonra saray müdahale etti. Çıkarılamayacak kararı çıkardılar mı evet. Adaleti katlettiler. Malum fotoroman var. O da cesaretlenmiş, 16 milyonun sevgilisini görevden alacakmış Sen kimsin, İmamoğlu kim. İmamoğlu'nun tırnağı bile olamazsın. İmamoğlu'nun adını ağzına almadan evvel ağzını yıka. Sen atama ile geldin, o seçimle gelmiş. Senin ne işler çevirdiğini ben çok iyi biliyorum.

İmamoğlu size büyük lokmadır, boğazınıza takılır, boğarız sizi.

Karar sarayda yazıldı. Hakime talimat verilmiş.

“Ekrem İmamoğlu ile baba oğul ilişkisi içindeyiz”

Ekrem İmamoğlu ile baba oğul ilişkisi içindeyiz. Ona sahip çıkmak benim de boynumun borcudur. Kendisi CHP’nin evladı olduğu kadar benim de evladımdır. Yankesici saraylara sesleniyorum, çekin arabanızı, bu kantar sizi çekmez.

“Herkes Bay Kemal’i beklesin”

Bu işlerle elbette avukatlar, yargıçlar uğraşacak. Ama şundan bütün vatandaşlar emin olsun: Türkiye büyük bir ülke, ekibimizi kurduk. Paramızı bulduk. Herkes görevinin başında. Türkiye’nin adalete, kalkınmaya ihtiyacı var. Bütün bunları mutlaka ama mutlaka yapacağız. Herkes Bay Kemal’i beklesin.”