Kılıçdaroğlu’ndan Gergerlioğlu tepkisi: Bu mu adalet?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararı verilmesine rağmen tahliye edilmeyen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na ilişkin “AYM'nin kararı bağlayıcı ama Gergerlioğlu halen içeride" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu’ndan Gergerlioğlu tepkisi: Bu mu adalet?

Partisinin Meclis’teki grup toplantısında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu Gergerlioğlu için şu açıklamayı yaptı: “Ömer Faruk Gergerlioğlu bir tweeti paylaştı diye, yazdı diye değil paylaştı diye dokunulmazlığı kaldırıldı, ayakkabısını giymesine fırsat verilmeden gözaltına alındı, karakola götürüldü, Anayasa Mahkemesi karar alıp, ’serbest bırakılsın’ dedi. Karar bağlayıcı. Ama Gergerlioğlu halen içeride. Hani haksızlık karşısında dilsiz şeytandı? Bu mu adalet.”

Eski CHP milletvekili Zülfü Livaneli ve eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın açıklamalarına isim vermeden değinen Kılıçdaroğlu, "Son günlerde garip bir tartışma var. Önce kendi ailemize seslenmek zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk’ten bu yana CHP’de genel başkanlık yapmış olan herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Türkiye’nin bu kadar derdi varken olayı getirip başka bir tartışma atmosferine çekmek hem partiye hem de Türkiye’ye ihanettir” değerlendirmesini yaptı.