Koç Üniversitesi'ndeki ırkçı saldırı hakkında açıklama

TÜBİTAK birincilik ödülü sahibi öğrenci F.B.’nin birlikte kaldığı 2 diğer öğrenci tarafından Koç Üniversitesi yurdunda “ırkçı" saldırıya maruz kaldığı yönündeki iddiaların ardından üniversiteden yapılan açıklamada, "Taviz veremeyeceğimiz ilkelerin başında şiddetin ve ayrımcılığın hiçbir türünün kabul edilemeyeceği yer almaktadır” denildi.

Koç Üniversitesi'ndeki ırkçı saldırı hakkında açıklama

TÜBİTAK birincilik ödülü sahibi öğrenci F.B., 2 diğer öğrenci ile kaldığı Koç Üniversitesi yurdunda odadan ayrılmasını isteyen Hasan E. K. tarafından önce kemerle, sonra ütüyle saldırıya uğradığını öne sürdü. Aynı odayı paylaştığı diğer kişi Arda D.’nin ise, Hasan E. K.’nin yönlendirmesi üzerine F.B.’ye kesici aletle saldırdığı iddia edildi.

Halktv’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılan olay, 15 Kasım gecesi yaşandı.

Yurt odasında yaşanan dehşete ilişkin yapılan suç duyurusu sonrası soruşturma başlatıldı.

F. B. ise ifadesinde “Hasan Ege K., ben Alevi olduğum için ve bana karşı ayrımcılık yaptığından dolayı beni odadan atmak istiyordu. Ancak, öğrenci olduğu için sabıkasına yansımasını istemediğim içim şikâyetçi olmadım. Halen bana ayrımcılık yapmaya devam ediyor” dedi.

Üniversiteden açıklama

Koç Üniversitesi olayın sosyal medyada gündem olmasının ardından bir açıklama yaptı.

Açıklamada "Bilime ve insanlığa hizmet etme hedefiyle kurulmuş akademik bir kurum olarak taviz veremeyeceğimiz ilkelerin başında şiddetin ve ayrımcılığın hiçbir türünün kabul edilemeyeceği yer almaktadır. Bu kapsamda, üniversitemizde yaşanan olayla ilgili derhal gerekli soruşturmalar başlatılmıştır ve konu ayrıca yargıya taşınmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadeleri kullanıldı.