‘Komünist başkan’ Maçoğlu başka bir ilde aday olacak

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeniden Dersim’de aday olmayacağı, ancak başka bir ilde aday gösterileceği iddia edildi.

‘Komünist başkan’ Maçoğlu başka bir ilde aday olacak

TKP’nin adayı Fatih Mehmet Maçoğlu 2019'da yapılan yerel seçimde yüzde 32,7 oy ile Dersim Belediye Başkanı seçilmişti.

Kamuoyunda “Komünist başkan” olarak bilinen Maçoğlu ile yarışan HDP’nin adayı yüzde 28,2, CHP’nin adayı yüzde 20,5, AK Parti’ni adayı ise yüzde 14 oy almıştı.

Gazeteci Ferit Demir, “Munzurpress” isimli web sitesinde yayınlanan yazısında iddia ile ilgili şu bilgileri aktardı:

"Maçoğlu Dersim’de kesinlikle aday olmayacak… Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) içinden aldığım bilgilere göre Dersim’de aday çıkarılmayacak bu dönem. SMF yerel seçimlerde Ovacık ve Hozat için güçlü iki aday ile yola çıkacak. Maçoğlu’nun nerede aday olacağı konusuna gelince; Fatih Mehmet Maçoğlu batı illerinde bir ilçede aday olacak. Aday olacağı ilçeyi biliyorum. Maçoğlu şu an bir görüşme trafiği içinde bir iki ilçe üzerinde yoğunlaşmış durumda. Birkaç güne aday olacağı ilçe netleşir. Şu an ilçeyi açıklarsam doğru olmaz."

“HEDEP için belirginleşmiş bir aday adayı yok”

Ferit Demir HEDEP’in Dersim’de aday belirleme süreci hakkında da şunları yazdı:

“HEDEP için hala belirginleşmiş bir aday adayı yok. Kimler aday adayı henüz bilinmiyor. Ancak aldığım bilgilere göre HEDEP bu kez çok ciddi bir aday çıkaracak. Bir iki isim var ama henüz bir başvuru olmadığı için açıklamayacağım. Aslında HEDEP ve sol bileşenler ittifak için şu an görüşüyorlar. İttifak adayları kimler olur tartışılıyor hala.”