Leyla Zana CHP'yi topa tuttu! DEM Partili seçmene 'oy vermeyin' mesajı

Şırnak'ta konuşan Leyla Zana, CHP'yi topa tuttu. Zana, 'İstanbul, Mersin bilmem nerede bize versinler diyorlar. Neden size verelim? Kime ne borcumuz var? Asıl sizlerin Kürtlere borcu var.' ifadelerini kullandı.

Leyla Zana CHP'yi topa tuttu! DEM Partili seçmene 'oy vermeyin' mesajı

Şırnak'ta DEM Parti seçim çalışmalarına katılan Leyla Zana, CHP'yi kast ederek, "İstanbul, Mersin bilmem nerede bize versinler diyorlar. Neden size verelim? Kime ne borcumuz var? Asıl sizlerin Kürtlere borcu var. Bir kere de siz Kürtlere oy verin" diye konuştu.

DEM Parti seçim çalışmaları kapsamında Şırnak'ta halk buluşmalarına katılan Kürt siyasetçi Leyla Zana DEM Parti adayları için destek istedi.

 “Kimse sizin özgür iradenize göz dikmesin” diyen Zana, “Biz Şırnak’ı vermiyoruz Şırnak bizim evimizdir” dedi.

Zana, alanda toplanan kitleye, “Şırnak’ı iktidardakilere verecek misiniz?” diye sordu.

“Hayır” cevabı alan Zana, “Şırnak direniştir, özgür kadınların yurdudur. Onun için Şırnak’ı kimseye vermiyoruz. Bize diyorlar ki siz kendinizi yönetemiyorsunuz, siz önce kendinizi yönetin. Şimdi bile bakanların çoğu Kürt’tür. Kürt kafası olmasa onlarda yürümez bunları iyi bilsinler. Bizim yolumuz üçüncü yoldur. Ne hükümet ne de muhalefetin yanındayız. Bizim yolumuz doğru olan yoldur. Onlar da buyursunlar gelip bizim yolumuzda yürüsünler” ifadelerini kullandı.

CHP’ye de yüklenen Zana, “İstanbul, Mersin bilmem nerede bize versinler diyorlar. Neden size verelim? Kime ne borcumuz var? Asıl sizlerin Kürtlere borcu var. Bir kere de siz Kürtlere oy verin. Bu soruyu tüm Kürtler sorsun kendine niye biz hep başkaları için çalışıyoruz? Birazda kendimiz için çalışalım. Her biriniz önce elinizi Kürt kardeşinize vereceksiniz ailecek en büyük aile nerede DEM’dir eskiden aşiretler vardır şimdi en büyük aşiret DEM’dir, milyonlar burada hepimizin yeri" dedi.