lŞİD'den Kerkük’ün güneyi ve batısına iki saldırı

lŞİD'den Kerkük’ün güneyi ve batısına iki saldırı

 Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Yöneticilerinden Azad Rostem yaptığı açıklamada, Kerkük’e bağlı Daquq kasabasında IŞİD hareketliliğinin fazlalaştığını, gece ve gündüzleri eylemlerini gerçekleştirerek, gizli sığınaklarına çekildiklerini belirtti.

Bir süreden beridir IŞİD hareketliliğinin Daquq’a bağlı Taleban, Kakeyiyan ve Heftexwar bölgelerinde fazlalaştığı gözlemlenmekte. Dün de IŞİD’in Irak Güvenlik Güçlerine yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda her iki taraftan da ölü ve yaralıların olduğu bilgisi paylaşıldı.

YNK Daquq Komite Sorumlusu Azad Rustem IŞİD hareketliliğinin bölgede artmasına ilişkin Basnews’e yaptığı açıklamalarda şunları dile getirdi: “IŞİD dün (13.04.2020) Daquq’a bağlı Çeme Roxane bölgesinde Irak Güvenlik Güçlerine yönelik bir saldırı gerçekleştirdi ve çatışmalar yaşandı. Yaşanan çatışmalar sonucunda her iki taraftan da ölü ve yaralılar oldu.”

Rostem açıklamasında, IŞİD’in dün gerçekleştirdiği saldırıyı 50 kişiyle gerçekleştirdiğini ve çatışmaların yaklaşık 1 saat sürdüğünü dile getirdi.