Mela Baxtiyar Kerkük petrolünün nasıl talan edildiğini yazdı!

YNK Politbüro Sekreteri Mela Bextiyar, Kerkük petrolünün bazı sorumlular tarafından nasıl çalındığı ve talan edildiğine dair bir yazı kaleme aldı.

Mela Baxtiyar Kerkük petrolünün nasıl talan edildiğini yazdı!
YNK Politbüro Sekreteri Mela Bextiyar, Kerkük petrolünün bazı sorumlular tarafından nasıl çalındığı ve talan edildiğine dair bir yazı kaleme aldı.

YNK Politbüro Sekreteri Mela Bextiyar, Çavder dergisinde Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde demokrasinin gelişimini konu alan bir makalesinde yaşanan yolsuzluklara dikkat çekerek, Xurmatû ilçesine bağlı Taza nahiyesinde bulunan Cimbur petrol kuyusundan günlük çıkarılan 30 bin varil petrolün bazı sorumlular tarafından gizlice Süleymaniye üzerinden tankerlerle kaçak satılarak talan edildiğini yazdı.

Mela Bextiyar  makalesinde Irak’ta yaşanan yolsuzluklara ilişkin bazı veriler paylaştı.  Makalede Irak’ın en demokratik ülkeler sıralamasında 167 ülke arasından 114’üncü sırada yer alarak Pakistan’ın bile gerisinde yer aldığına dikkat çekti.  

Yaşanan yolsuzluklara ilişkin ise YNK’li Mela Bextiyar yolsuzlukların en fazla olduğu 10 ülke arasında Irak’ın 4’üncü sırada olduğunu yazdı.  

Kerkük petrolünün talan edildiğini belirten Mela Bextiyar, “Kerkük’ün Xurmatû ilçesine bağlı Taza nahiyesinde bulunan Cimbur petrol kuyusunda günlük çıkarılan 30 bin varil sorumlular tarafından talan edilmekte. Gece yarısı tankerlere doldurulan petrol Süleymaniye’den yola çıkıyor. Özel ilişkiler üzerinden kaçak satılıyor” dedi.